yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
18 януари, Ямбол
| 14-ти кръг
ЯМБОЛ 76 vs. АКАДЕМИК ПД. 72
видео | стат | резюме

7-ми НБЛ | 4-ти НБЛ
vs.
efbet НБЛ | мъже
22 януари 2021
/петък/
17.00 часа
Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ ЧЕРНОМОРЕЦ
efbet НБЛ | мъже
редовен сезон, 16-ти кръг
26 януари 2021
/вторник/
19.00 часа
Б.Брънзов | Бургас
 
Untitled Document

ОТНОВО СЛАБИ СРЕЩУ ШАМПИОНА

ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 83, ЯМБОЛГАЗ 63
26 февруари 2005, Правец
статистика

Ямболгаз загуби гостуването си в Правец от 18-я кръг на Държавното ни първенство от шампиона на страната Лукойл Академик. Нашите момчета не можаха да се възползват от спада във формата на “студентите” след отпадането им от УЛЕБ Къп и убедително бяха надиграни от по-класния противник.

Както и при първото ни гостуване в града на Тато, започнахме мача добре и в началото поведохме с 13-9, благодарение най-вече на отличната стрелба от разстояние на П.Нойков. Той успя и в трите си първи стрелби от “тройката”. Лидерът на домакините Т.Стойков и започналият в стартовата петица Ю.Радионов (15 т., 7/8 за 2 т.) обаче бързо ни върнаха лесни кошове и доведоха преднината на своя отбор до 7 точки. С два коша на С.Говедаров (9 т.) и един на Д.Дестанович ( 7 т. и 5 борби) Ямболгаз докара пасива си до две точки в края на първата част.

През вторите десет минути домакините “заключиха” коша си за цели 5 минути. През тази минути успяхме да отбележим едва 7 точки (само един кош от игра), като по този начин се повтори кошмара от предишното ни гостуване на Лукойл Академик. Успяхме да пропуснем и 7 от 12 нак.удара и логично разигралите се играчи на шампиона доведоха преднината си до 17 точки на полувремето. Силно за Ямболгаз игра единствено П.Нойков, който отбеляза всичките си 11 т. през първите двадесет минути.

През третата част разликата в полза на Лукойл Академик достигна дори 30 точки и въпреки честите смени, който правеше треньорът ни И.Чолаков играта не потръгна, най-вече заради лошата ни стрелба. Успеваемостта ни от игра бе отчайваща - 32,1 % (18/56), а от линията 58,3 % (21/36). За отбелязване е само поредното добро включване от скамейката на С.Иванов. Той се превърна в най-полезният играч на Ямболгаз в мач със коеф. +14. От 13-те си точки обаче само 2 са му от игра, а останалите 11 от нак.удари. Отбелязаните от него точки са и изравнено най-добро негово постижение в кариерата му в нашия отбор. Светлин прояви и активност в борбата под кошовете като успя да овладее и 7 борби – най-много от всички състезатели на терена и също изравни най-добро си постижение. Атакуващият ни гард за първи път е и “играч на мача” за Ямболгаз. За съжаление неговите по-опитни колеги бяха далеч от средните си показатели за сезона. Н.Балев завърши със скромните 5 т. и 5 борби, при положение, че средните му показатели са съответно 15,6 и 8,3.
MVP на мача е Т.Стойков с коеф. +23, 25 т. и 9/10 за 2 т.

В отборната статистика категорично предимство за победителите в стрелбата за 2 точки. Те са успели в 27 от 37 опита. Имат и 18 асистенции срещу само 7 за Ямболгаз. “Откраднали” са и 9 срещу 4 топки за Ямболгаз.Untitled Document