yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ТРЕНЬОР КИРИЛ ПЕТРОВ СЕ ЗАВЪРНА В ЯМБОЛ
24 август 2020

Треньор Кирил Петров бе привлечен в БК „Тунджа“ Ямбол.
Кирил Петров започва треньорската си кариера в БК „Тигър“ през сезон 2007-08 г. Работи с отбор момчета до 14, в който играят Павлин Иванов, Евгени Иванов, Иван Тенев. Води подготовката и на юношеския отбор на БК „Тигър“.
През сезон 2009-10 преминава в БК „Тунджа“ Ямбол, където работи до края на сезон 2011-12. Води юношеският отбор на БК "Тунджа", който играе през сезон 2010-11 в младежката лига. За сезон 2012-13 преминава в БК „Делфин“. Там остава до края на сезон 2015-16. Тренира кадетския, юношеският и мъжкия отбор, който играе в А-група. За първи път класира отбор юноши на БК „Делфин“ за Финалите в тази възрастова група. Тренира и Костадин Костадинов, който после премина в Реал Мадрид. При него започва да тренира и сегашният юношески национал Томас Читадзе.
За сезон 2016-17 Кирил Петров преминава в БК „Черно море Тича“ Варна. Започва работа с кадети и юноши. През първият си сезон е 2-ри за Купа България с кадети и 3-ти с юношите на Варна. През сезон 2017-18 има 2-то място с юношите от Финалите на Държавно първенство. Води и отбор юноши в А-група. През сезон 2018-19 2-ро място Държавно първенство юноши. Печели и Купа България с този отбор. Работи и като помощник треньор в мъжкия отбор на БК „Черно море Тича“. През сезон 2019-20 е помощник треньор на мъжкия отбор на БК „Черно море Тича“ в НБЛ.
Посещавал е много семенари в България, Сърбия и Барселона с лектори като Желко Обрадович, Еторе Месина, Игор Кокошков, Пабло Ласо и др.
Кирил Петров ще работи с кадетският отбор на клуба и ще бъде асистент треньор на Тони Дечев в мъжкият представителен отбор.

Untitled Document