yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

редовен сезон, 9-ти кръг
СЪБОТА, 8 ДЕКЕМВРИ

ЯМБОЛ 92 vs. РИЛСКИ 88
стат |
видео | резюме

14 ДЕКЕМВРИ
/ПЕТЪК/

18.00 ЧАСА
ДИАНА АРЕНА
ЯМБОЛ
ЯМБОЛ @ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
редовен сезон, НБЛ
11-ти кръг

23 декември
/неделя/, 16.30
Универсиада
София
 
Untitled Document
ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЯМБОЛСКИТЕ КАДЕТСКИ НАЦИОНАЛИ
22 август 2016

Завърши Европейското първенство за кадети Дивизия „Б“, което се проведе в София. Българския национален отбор зае 17-то място. Както по-рано ви информирахме в състава на България бяха включени двама млади баскетболисти на Ямбол – Александър Матушев и Николай Михайлов. Те се превърнаха във важни играчи за него вземайки участие във всичките осем мача и двамата със средно 24.9 мин. в игра.
Николай Михайлов завърши първенството като шести борец под кошовете с 10.5 борби на мач – най-много за България. Припомня ме ви, че друг млад баскетболист на Ямбол Андрей Иванов също бе шести в ранглистата по хванати отскочили от ринга топки, но на Европейското за младежи. Николай добави към актива си 9.4 точки и впечатляващи за играч на неговия пост 2.8 асистенции. Бе стартиращ играч във всичките мачове на българския отбор.
Александър Матушев се превърна в трети реализатор за България с 13.4 точки на мач. Не бе в стартовата петица само в един мач.
Двамата ни представители завършиха първенството с двуцифрена ефективност, което се отдаде само на още двама български национали.
През изминалия сезон Александър Матушев и Николай Михайлов бяха включени в състава на мъжкия отбор на Ямбол за втората част от първенството в НБЛ. Николай направи дебют при мъжете с два мача в плейофите срещу Лукойл Академик. И през новия сезон се предвижда двамата ще бъдат част от мъжкия отбор, като постепенно ще бъдат интегрирани в него за да може в бъдеще да се превърнат във водещи играчи за Ямбол.

 


Untitled Document
 
Untitled Document