yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЪБОТА,10 ЯНУАРИ 2018
ЯМБОЛ 77 vs. РИЛСКИ 83
стат | видео | резюме

88-108
ЯМБОЛ
@
ЛЕВСКИ
13 ЯНУАРИ 2018
/СЪБОТА/

19.00 ЧАСА
УНИВЕРСИАДА
ЯМБОЛ @ РИЛСКИ
СРЯДА, 17 ЯНУАРИ 2018
КУПА "БЪЛГАРИЯ

18.00 ЧАСА
АРЕНА САМОКОВ
 
Untitled Document
ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЯМБОЛСКИТЕ КАДЕТСКИ НАЦИОНАЛИ
22 август 2016

Завърши Европейското първенство за кадети Дивизия „Б“, което се проведе в София. Българския национален отбор зае 17-то място. Както по-рано ви информирахме в състава на България бяха включени двама млади баскетболисти на Ямбол – Александър Матушев и Николай Михайлов. Те се превърнаха във важни играчи за него вземайки участие във всичките осем мача и двамата със средно 24.9 мин. в игра.
Николай Михайлов завърши първенството като шести борец под кошовете с 10.5 борби на мач – най-много за България. Припомня ме ви, че друг млад баскетболист на Ямбол Андрей Иванов също бе шести в ранглистата по хванати отскочили от ринга топки, но на Европейското за младежи. Николай добави към актива си 9.4 точки и впечатляващи за играч на неговия пост 2.8 асистенции. Бе стартиращ играч във всичките мачове на българския отбор.
Александър Матушев се превърна в трети реализатор за България с 13.4 точки на мач. Не бе в стартовата петица само в един мач.
Двамата ни представители завършиха първенството с двуцифрена ефективност, което се отдаде само на още двама български национали.
През изминалия сезон Александър Матушев и Николай Михайлов бяха включени в състава на мъжкия отбор на Ямбол за втората част от първенството в НБЛ. Николай направи дебют при мъжете с два мача в плейофите срещу Лукойл Академик. И през новия сезон се предвижда двамата ще бъдат част от мъжкия отбор, като постепенно ще бъдат интегрирани в него за да може в бъдеще да се превърнат във водещи играчи за Ямбол.

 


Untitled Document
 
Untitled Document