yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

Фенове срещу насилието
5 март 2016


Проектът "Фенове срещу насилието“ е част от програмата на “Еразмус +“, утвърден от Европейския съюз, като координатор е турската баскетболна федерация. Партньори освен Българска федерация баскетбол са и федерациите на Испания, Литва и Хърватия. Проектът ще продължи две години, а в края ще бъде изготвен научен доклад, който ще отрази актуалното състояние на страните партньори.

Основните цели на проекта са:

- създаване на идентичност да бъдеш повече “баскетболен фен“, отколкото фен на определен отбор чрез повишаване на баскетболната култура на феновете;

- получаване на задълбочено познание за настоящата ситуация относно насилието в спорта в страните, партньори по проекта, чрез научен анализ и споделяне на добрите практики;

- подобряване на диалога и повишаване на толерантността сред различните фен групи;

- въвличане на баскетболните клубове и състезателите по темата и окуражаването им да поемат по-голяма роля, инициативност и отговорности по този въпрос;

- установяване на политика срещу насилието в спорта, като в този процес бъдат включени всички заинтересувани страни – фенове, клубове, федерации, спортни министерства, медии и др.

- окуражаване на феновете да поемат активна роля в намаляването на насилието по трибуните по време на мачовете;

- окуражаване на жените, децата и хората с увреждания да посещават повече баскетболни срещи.

До момента в страната ни са проведени 700 анкети на феновете на всички отбори от НБЛ във връзка с проекта, а резултатите ще бъдат представени на първата фен платформа на 16.01.2016 в град Ботевград.

Проведена е също Конференция, която събра на едно място в зала „Триадица“ треньори, спортисти, представители от Министерството на младежка и спорта, МВР, преподаватели от НСА, представители на клубове, треньори, състезатели и журналисти. На нея бе обсъден проблемът с насилието при феновете в България, практиките на агресия у нас и мерките за подобряване на този проблем.

Проектът предвижда  създаване на “Фен платформа“, в която да се приканят към активно участие привърженици на баскетбола. Ще бъдат създадени фокус групи от 200 привърженици от всяка държава, пътувания за участие в различни инициативи в страните на партньорите по проекта, турнири по 3х3 баскетбол, в които участват фенове на различни отбори и други интересни за феновете инициативи.

 


Untitled Document
 
Untitled Document