yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

редовен сезон, НБЛ, 17-ти кръг
СЪБОТА, 2 ФЕВРУАРИ

ЯМБОЛ 82 vs. ПЛОВДИВ 73
стат |
видео | резюме

13 ФЕВРУАРИ
/СРЯДА/
НБЛ, 18-ти кръг
18.00 ЧАСА
АРЕНА САМОКОВ
ЯМБОЛ vs. АКАДЕМИК СФ.
редовен сезон, НБЛ 19-ти кръг
9 МАРТ /СЪБОТА/, 18.00 ЧАСА
ДИАНА АРЕНА
ЯМБОЛ
 
Untitled Document
ДЕЧО, С ТЕБ СМЕ!
11 ноември 2016

 


Ръководството на БК „Тунджа“ – Ямбол взе решение всички приходи от билети на следващия домакински мач на Ямбол в НБЛ срещу Академик Бултекс 99, който ще се проведе на 19 ноември / събота/ да бъдат преведени в дарителската сметка на Дечо Коешинов за животоспасяваща операция.
Дечо е един от най-харизматичните и обичани от нашите фенове баскетболисти играл за ямболския отбор. Той пристигна в Ямбол в началото на сезон 2005-2006 в един труден за ямболския баскетбол момент. След напускането на основния спонсор на отбор ни Овергаз съществуването на баскетбола в града бе заплашено. Очакваше се отборът ни да крета в миманса на българския баскетбол. За радост това не стана реалност, напротив, първият сезон на Дечо в Ямбол бе невероятен. Роден лидер, Коешинов поведе своите съотборници в епични битки и така си спечели завинаги обичта на верните ямболски баскетболни привърженици.
Дечо игра за Ямбол три сезона в периода 2005-08. Той бе капитан на Ямбол в два от тях. Покрай него прощапулник в професионалния баскетбол направиха едни от най-добрите днешни български баскетболисти Мартин Дурчев и Павел Маринов (сезон 2007-08), за които той си остана пример за подражание. Дечо е един от най-предпочитаните съотборници и на Станислав Говедаров, от който той пое капитанската лента.
Дечо Коешинов означава много за Ямбол. Това си го знаем, но потвърждение за това е изразената голяма съпричастност към него и семейството му в този труден за тях момент не само от баскетболните среди. Много ямболци изразиха готовност да помогнат и ще го направят.
Много баскетболисти играли за Ямбол споделят, че в града ни и на Диана Арена са били най-щастливи в своята професионална кариера. Едно от нещата, които ги карат да се чувстват така е, че ямболските фенове умеят да ценят и щедро възнаграждават тези, които се раздават за тях. Те са признателни и помнят тези, които са ги правели щастливи с превръщането на баскетболните мачове в спектакъл. Дечо е един от тях. Едно от най-любимите момчета на Ямбол и винаги ще си остане такъв. Убедени сме, че Диана Арена ще бъде пълна и заради него. Ямболци, дължим това на Дечо!

Дарителска сметка в лева:

IBAN BG27FINV91501016023618

BIC FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка

Дечо Коешинов

 


Untitled Document
 
Untitled Document