yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ТРИ ЯМБОЛСКИ ТАЛАНТА БЛЕСНАХА КРАЙ ВАРНА
26 август 2016

 

Стана ясен списъкът от 30 момчета, които ще продължат участието си в двугодишния Международен проект за развитието на баскетболисти на възраст между 12 и 14 години. Сред тях са и три момчета от БК “Тунджа“ – Ямбол. Николай Нинов, Георги Георгиев и Златомир Дончев попаднаха сред най-талантливите и перспективни млади баскетболисти на България.
Николай и Георги са шампиони на страната за момчета 12 години за 2015 г. Още тогава те загатнаха за големият си потенциал, който благодарение на своите треньори в ямболския клуб са развили и през изминалия сезон. Златомир е година по-голям от тях. Високият му ръст и добрите спортно-технически качества го правят доминиращ играч във възрастта момчета до 14 години.
След лагерът на Спортпалас край Варна, на който всъщност бяха селектирани тези тридесет баскетболисти от общо 44 повикани, предстои участие и на такъв в Румъния от 27-31 август. Със своите възпитаници в Румъния ще бъде младият и многообещаващ треньор Стойо Чолаков. Още в първата си година като треньор, воденият от него отбор момчета 12 години стана шампион на България за 2015.
Твърде вероятно именно от някои от тези тридесет български, млади баскетболисти да бъде сформиран и бъдещия национален отбор за кадети – първата възраст, за която има Европейско първенство.
В националните отбори на България при подрастващите това лято бяха включени четирима млади ямболски баскетболисти. Андрей Иванов бе в младежкия национален отбор. Стилиян Иванов в юношеския, а Николай Михайлов и Александър Матушев при кадетите. След тях както се вижда има и поне още трима потенциални национали от Ямбол. Това говори добре и за работата на треньорите в детско-юношеската школа на БК „Тунджа“ – Ямбол.
Успех, момчета!

 


Untitled Document
 
Untitled Document