yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
СЪРБИНЪТ НИНОСЛАВ МАРЯНОВИЧ Е НОВИЯТ СТАРШИ НА ЯМБОЛ
04 септември 2015

Сръбският специалист Нинослав Марянович (в ляво на снимката) е новият старши треньор на Ямбол. Той е седемнадесетият треньор в седемдесет годишната история на ямболския баскетбол, който ще води отбора ни. За Марянович това ще бъде първия сезон като старши треньор. В треньорската си кариера той е работил в баскетболната школа на ФМП Железник – Белград. Четири сезона е бил асистент треньор на мъжкия отбор на ФМП, в последните два е бил помощник на един от популярните баскетболисти на Сърбия Милан Гурович.
Нинослав Марянович има доста прилична кариера като състезател. Той е юноша на Партизан. Професионалната му кариера започва в ФМП Железник през сезон 1996-97. С белградският отбор на два пъти печели купата на Сърбия през 1997 и 2003 г. Кариерата му освен в ФМП преминава и през Будочност, Игокея, Университет Сургут в Русия, гръцкият Егалео и приключва през 2008 г. в Керавнос – Кипър. С ФМП Железник и Будочност има изиграни мачове в Европейските клубни турнири.
Любопитно е, че новият старши треньор на Ямбол е играл в зала „Диана“. През сезон 2000-01 Ямболгаз се изправя в елиминационен сблъсък с ФМП Железник във втория кръг на Корач Къп. В състава на белградчани е и Марянович, който в двата мача има не леката задача да опази звездата на ямболския отбор Анатолий Ясинский. Статистика от тези мачове ТУК и ТУК.
Пожелаваме на Нинослав Марянович успешен сезон с тима на Ямбол.


Untitled Document
 
Untitled Document