yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СРЕЩУ ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА В ПЪРВИ МАЧОВЕ ОТ ПОДГОТОВКАТА
09 септември 2014

Баскетболистите на Ямбол започват своите мачове от пресезонната си подготовка. В първите два от тях те ще играят срещу Черно море порт Варна. Мачовете ще се проведат на Диана Арена. Първият е на 13 септември /събота/ от 18.30 часа. Вторият мач е на следващият ден 14 септември /неделя/ от 13.00 часа.
В тимът на Варна има две нови попълнения. Това са сръбският плеймейкър Александър Влахович, който трябва да замени напусналия в посока Ботевград Педжа Стаменкович. Другото ново попълнение на Черно море е игралият в Ямбол през изминалият сезон Станислав Славейков. Той е привлечен във варненския отбор на мястото на национала Симеон Илиев, който премина в тима на Рилски Спортист. Варненци имат още двама чужденци. Това са игралите при тях и през изминалото първенство център Александър Андреевич и тежкото крило Александър Йевджич. Черно море бяха напуснати от центъра Милян Пупович, преминал в Левски и гарда Джордже Тресач. Очакваната стартова петица на гостите от Варна ще бъде съставена от гардовете, националът Асен Великов и Александър Влахович. Крилата Станислав Славейков и Александър Йевджич и центъра Александър Андреевич. От пейката ще влизат гардовете Пламен Алексиев и Ангел Нацкин. Крилата Станислав Цонков и непрекъснато прогресиращият младежки национал Николай Стоянов. Втори избор на позиция център за варненци е младият Денислав Вутов. Очаква се в игра да се появят и юношите на клуба тежкото крило Ангел Пейчинов и гарда Венелин Христов. Старши треньор на Черно море и през новия сезон ще бъде Денислав Коцев.
Зрителите дошли да наблюдават предсезонните мачове на Ямбол с Черно море порт ще видят в игра двете ни нови чуждестранни попълнения. Американският плеймейкър Джауен Картър и хърватското крило Тони Бърнас пристигнаха в Ямбол късно вечерта в неделя и вече направиха първи тренировки с новите си съотборници. Сред тях е третото ново име в ямболския отбор, това на гарда Милен Костов, който се завърна в родния си град , след шест години престой в САЩ. Очакваната стартова петица, с която старши треньорът на Ямбол Юлиян Радионов ще излезе за тези мачове е гардове Джауен Картър и капитанът Станислав Говедаров. Крила Тони Бърнас и Стоян Петков както и национала Костадин Маршавелски на позиция център. Влизащите от пейката играчи на Ямбол ще бъдат гардовете Иван Тенев и Милен Костов. Крилото Стойо Чолаков, а на играчите в подкошието ще помага юношеският национал Андрей Иванов. В игра ще се появи и юношата на клуба Косьо Великов, както и трениращия с отбора 18-т годишния Виталик Телчаров. Виталик и семейството му са безарабски българи, които имигрират от Украйна в Сливен. Младият баскетболист е гард и е играл за втория отбор на петият в украинското първенство отбор на Феро – Запорожие. Старши треньорът на Ямбол Юлиян Радионов ще прецени неговите качества в предсезонните ни двубой преди за реши дали да му предложи договор.
До този момент Ямбол има уговорени седем предсезонни мача. Освен тези с Черно море ямболските баскетболисти ще играят на турнир в Ботевград. Там ще премерим сили с румънците от Крайова на 21 септември от 19.00 часа и с домакина Балкан на следващия ден от 16.00 часа. Другите три мача от подготовката ще са на турнир в Ст. Загора в началото на октомври, където ще срещнем Берое, Рилски Спортист и македонския Куманово.
В събота ще се проведе още един баскетболен мач. От 12.00 часа на Диана Арена ще играят отборите момчета до 14 години на Тунджа - Ямбол с треньор Адриан Илчев и връстниците им от Делфин - Бургас.


Untitled Document
 
Untitled Document