yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
АЛЕКСАНДЪР ДРАГОЕВ Е НАЙ-ВИСОК ИНДЕКС НА ЕФЕКТИВНОСТ
НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ!
12 юни 2014

Вчера приключи финалният турнир на държавното първенство за кадети. Отборът на БК „Тунджа“ – Ямбол воден от треньорът Румен Шопов се класира на 7-мо място. Капитанът на отбора Александър Драгоев изигра много силно първенство. Младият ямболски баскетболист в петте изиграни от него мача постигна забележителен индекс на ефективност от +26.8. По този статистически показател той е № 1 на турнира и спокойно можеше да бъде и MVP на първенството. Неговият индекс е с пет пункта по-висок от обявеният за № 1 на турнира и смятаният за най-голям талант в тази възрастова група Йордан Минчев от Левски (+21.5).
Във всичките си пет мача Драгоев постига „дабъл-дабъл“ от точки и борби. Впечатляващи са 24-те му борби в мача срещу силния отбор на Черно море Порта Варна.
Сашо е и най-добрият борец под кошовете с изключително високото постижение от 16.4 борби на мач. От тях 12.4 в защита – също най-висок резултат от всички участвали на Финалите.
Драгоев отбелязва и по 17.2 токи на мач – 5-ти в първенството и отнема по 3.2 топки от противниковите състезатели – 2-ро постижение.
Силните му изяви на турнира по всяка вероятност ще му донесат място и в национални отбор на България за кадети. Треньор на тази национална формация е бившият играч на Ямбол Дечо Коешинов, Иван Чолаков е негов ментор.
Александър Драгоев е вторият баскетболист на Ямбол при подрастващите, който печели приза за най-добър под кошовете. На първенството при юношите друг ямболски талант Андрей Иванов също се окичи с това звание, след като вземаше по 17.2 борби!
Ямбол ще има двама национали и при юношите. Това са Андрей Иванов и Росен Иванов. В юношеският национален отбор с треньор Людмил Хаджисотиров е селектиран и друг баскетболист роден и започнал баскетболното си развитие в Ямбол. Играещият за италианският Римини Мартин Чавдаров също е сред избраниците на националния селекционер.

Untitled Document
 
Untitled Document