yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

БЛАГОДАРИМ ТИ, НЕМАНЯ!
27 ноември 2013

Срещу Рилски Спортист Неманя Милошевич ще изиграе последният си мач с екипа на Ямбол. Той ще продължи кариерата си във втора дивизия на Испания за отбора на Бургос.
В началото на сезона между Неманя и ръководството на БК „Тунджа“ – Ямбол бе постигната договорка черногорецът да започне първенството с ямболския отбор, но при получаване на изгодна за него във финансово отношение оферта от чуждестранен клуб да има възможността да напусне Ямбол. До този момент Милошевич отхвърли няколко отправени към него предложения и продължи да играе за нас, но договорът подписан от него с испанският клуб, който има амбиции да се пребори за промоция за висшата лига на Испания е доста примамлив. Ямбол не може да отговори във финансово отношение на превишаващата многократно испанска оферта и логично Неманя ще поеме към Пиренейския полуостров.
За Ямбол Милошевич изигра 34 мача от тях 30 като стартиращ играч. В тях бележеше средно по 16.2 точки и хващаше по 9.6 борби за 29.1 игрови минути. Той стана MVP на отбора ни за сезон 2012-13. Въпреки, че можеше да се присъедини към новият си отбор още през седмицата, той помоли за отсрочка новите си работодатели за да може да играе в мача срещу Самоков, осъзнавайки важността на този двубой. Така той за пореден път прояви коректност и морал да не остави отбора, който му даде не малко за неговото професионално израстване, като по този начин иска и да се отблагодари на ямболските фенове с една последна изява на Диана Арена.
Неманя Милошевич благодари на ръководството на БК „Тунджа“ – Ямбол, на треньорите, с които работи и на всички свои съотборници. Той оценява приноса на всеки от тях за своето израстване , благодарение на което успя да премине на по-високо ниво в своята кариера. Неманя изказва голямата си благодарност към всички привърженици на ямболския отбор, за тяхната подкрепа и приятелско отношение. Остава с отлични впечатления от града ни и хората в него.
В същото време Ямбол бе напуснат от плеймейкърът Уил Уокър в посока Самоков. Примамен от предложеното му доста по-високо парично възнаграждение и възможността да играе в евро турнир, той не спази споразумение между него и ямболския клуб, че ако през сезона напусне Ямбол няма право да играе за друг български клуб от НБЛ. В отсъствието на класният плеймейкър, на който спортно-техническото ръководство на Ямбол много разчиташе, организацията на атаката на „жълтите“ в предстоящият мач срещу новият отбор на Уокър ще падне върху младите ни играчи Иван Тенев и Георги Сираков. С техният принос Ямбол победи в предсезонен мач Рилски и то като гост, така че защо да не направи това и пред своите екзалтирани фенове.
Не само младите ни плеймейкъри, но и целият ни отбор точно сега се нуждае за пореден път от помощта на своите верни привърженици. Напомняме, че на този мач срещу предоставена ученическа карта всеки от учащите ще може да наблюдава срещата безплатно. Също така един от зрителите в залата може да си тръгне с 200 лв., ако има късмета да вкара кош от центъра на игрището.
Приканваме ви всички на мача. Той обещава да бъде специален и доста интригуващ. Не пропускайте това зрелище.





















yambolbasketball.com
Untitled Document