yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПРЕДИ ТУРНИРЪТ В ПЛОВДИВ
4 октомври 2013

Утре в 11.30 часа баскетболистите на Ямбол заминават за Пловдив за участие в тридневен предсезонен турнир. На него те ще примерят сили с домакините от Академик, както и с отборите от НБЛ – Черноморец /Бургас/ и Спартак /Плевен/.
Последователността на мачовете на нашите момчета от тази надпревара е следната:
5 октомври /събота/ от 16.00 часа Ямбол – Спартак /Плевен/
6 октомври /неделя/ от 18.00 часа Ямбол – Академик/Пловдив/
7 октомври /понеделник/ от 15.30 Ямбол – Черноморец /Бургас/

Първият ни опонент, плевенският Спартак се очаква да бъде с много по-стойностен състав в сравнение с миналия сезон. Тимът бе напуснат от най-добрият им играч през изминалия шампионат, тежкото крило Димитър Маринчешки и центърът Денис Агре, които поеха към Швеция. Като техни заместници спартаклии взеха американски баскетболисти. Джеймс Анакриън е тежко крило. Висок е 201 см. За последно е играл за университета Учита Стейт. Другият им чужденец е високият 213 см. и тежащ внушителните 125 кг. център Роби Джаксън. Той идва от втора германска дивизия.
В Плевен остават и дългогодишните им играчи Илия Станков, Веселин Георгиев, Росен Софрониев, Цецо Острев, Александър Дяковски и Симеон Ценов. За този сезон те прибавиха към състава си и трима талантливи млади баскетболисти. Това са Васил Александров от Берое, Михаил Танев и Ивайло Вучков от втородивизионния Спартак Капитол.
Вторият ни съперник в турнира са домакините от Пловдив. Те са основните фаворити за спечелване на шампионата в А – група този сезон. Те привлякоха двама млади и талантливи баскетболисти, бивши младежки национали. Това са плеймейкърът Планимир Дафинов и тежкото крило Христо Господинов, както и друг обещаващ младок Александър Герин от Самоков. Там са и опитните лидери на отбора, шампионът с Ямболгаз Димитър Хорозов и центърът Илко Нанев. Разчитат също така на гардът Илия Ставрев и играчът в подкошието Мартин Пенев. Ямбол и Академик вече изиграха един мач помежду си в предсезонната си подготовка, който ямболският отбор спечели с 73-70.
Наш съперник в третия последен ден на турнира е отборът на Черноморец. От лидерите на бургаският тим от последното първенство остана единствено Богдан Боев. Напуснаха ги чужденците им плеймейкърът Петър Ракович и доминиращият център Джеймс Тайлър, както и българските им играчи Кирил Райков, Константин Коев и Иво Славчев, отишли да играят в чужбина. На тяхно място в Бургас акостираха опитното тежко крило Тодор Тодоров и юношата на бургаският тим Емил Бинев, идващ от Самоков, както и Любен Пасков. В крайморският град останаха и гардовете Калин Христов и Тодор Захариев. Старши треньорът на бургазлии търси за своята селекция двама чужденци на позиция център и плеймейкър, но до този момент все още няма информация, че такива са привлечени. Единствената контрола, която Черноморец е изиграл до този момент е срещу Берое спечелена с 62-60.

Съставът, с който Ямбол ще замини на този важен за подготовката ни турнир е следния:
плеймейкъри: Дериус Гилмор, Георги Сираков, Иван Тенев
атакуващи гардове: Станислав Говедаров, Васил Кьосев
леки крила: Сергей Цветков, Стойо Чолаков
тежки крила: Стоян Петков, Станислав Славейков
центрове: Неманя Милошевич, Пол Бюторак

старщи треньор: Юлиян Радионов
треньор: Ивайло Стоименов


















yambolbasketball.com
Untitled Document