yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛ С ПРЕДСЕЗОНЕН МАЧ В ОДРИН
25 септември 2013

Ямбол ще изиграе втори мач от предсезонната си подготовка. Ямболските баскетболисти ще гостуват в Одрин на елитния турски тим Олин Едирне. Мачът е от 17.00 часа в четвъртък, 26 септември.
Олин завърши на 14-то място през изминалия сезон. В този отбор игра Филип Виденов. Звездите на тимът от Одрин през настоящият сезон са двама американски баскетболисти. Плеймейкърът им Дариус Уошинктън е 188 см. и идва от тима на Льо Ман. За този френски тим е вкарвал по 15.1 точки и е правил по 3.8 асистенции. Този баскетболист е с доста впечатляващ визитка. През 2007 е избран от Сан Антонио в драфта на НБА. Веднага обаче е изпратен в лигата за развитие за да се завърне през декември отново в един от най-титулуваните отбори в Лигата. Той изиграва за Сан Антонио 18 мача като е привикан да засили гардовата линия на отбора след контузия на Тони Паркър. През следващата годи изкарва предсезонната си подготовка с отборът на Чикаго Булс. В Европа освен във Франция е играл в Италия, Израел и Турция за отбори като Виртус – Болоня, Тюрк Телеком и Апоел Елат.
Другият впечатляващ играч в тима на Одрин е американският им център Торин Франсис. Той е 210 см. и през изминалия сезон е играл за друг турски тим Алиага, където записва по 11.2 точки и 9.9 борби – трети в турската лига. Освен в турското първенство този баскетболист е играл и в първенствата на Гърция и Германия.
В Олин има и трети чужденец. Това е гръцкото тежко крило Кристос Тароутос. За него това ще е втори сезон за одринския отбор. През изминалата кампания той има показатели от 10.3 точки и 4.7 борби.
Старши треньорът на Ямбол Юлиян Радионов ще поведе към Одрин всичките си налични баскетболисти. В този мач той ще използва лекото крило Сергей Цветков и плеймейкърът Георги Сираков, които не взеха участие в първата контрола срещу Академик – Пловдив поради контузии. За турският град няма да пътува Георги Кунов. Младият баскетболист изкара пробен период в Ямбол, но няма да бъде част от него през новия сезон. Предсезонният мач с този силен турски тим ще даде на нашият старши треньор идеална възможност да провери качествата на новодошлите чужденци Пол Бюторак и Дериус Гилмор.
В събота от 18.00 часа в зала „Диана” нашите привърженици ще имат възможност да гледат любимците си. Тогава ямболският отбор ще изиграе третия си мач от подготовката. Ще ни гостува тимът на Берое.













yambolbasketball.com
Untitled Document