yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НОВАТА СПОРТНА АРЕНА НА ЯМБОЛ
6 март 2013



Вече е избран идейният проект за построяване на нова многофункционална спортна зала в Ямбол и реконструкцията на старата зала „Диана”.
Когато на новата арена ще се играе баскетбол е предвидено да има 3 560 седящи места. От тях 2 538 са на стационарни и 994 на мобилни трибуни. Предвидени са и 28 места за хора с увреждания.
Новата зала ще разполага с четири зрителски трибуни, от всички страни на игралното поле. Тези по дължина е предвидено да бъдат с девет реда и още седем подвижни. Зад двата коша ще са разположени зрителски трибуни с осем реда.
В идейният проект само в новата постройка ще има четири съблекални, четири треньорски кабинета и два офиса. Две съдийски стаи. Лекарски кабинет и стая за допинг контрол. Конферентна зала със сто места. Две фитнес и две по-малки тренировъчни зали, като и четири помещения за масаж. Ще има сауна и помещение за релакс .
Залата ще разполага с 16 коментаторски кабини и още толкова специално оборудвани журналистически места. За хората от медиите е предвидено и две уютно обзаведени журналистически фоайета. Отделно ще има и зала за пресконференции.
На противоположната трибуна ще е ВИП ложата с 45 места и още 51 ВИП места в три отделни секции. Важните гости на баскетболните мачове ще имат на разположение бюфет и 6 ВИП фоайета.
Предвижда се и реконструкция на добрата стара зала „Диана”, която от 1965 година вярно служи на ямболския спорт. Нейното игрално поле ще се увеличи и се предвижда зрителските места ще намалят на 900. Там ще останат офисите на спортния комплекс.
Местата за паркиране значително ще се увеличат и ще достигнат около 300, някои от тях подземни.







yambolbasketball.com
Untitled Document