yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ИВ.ЧОЛАКОВ Е "ТРЕНЬОР No 1 ЗА 2011 В БЪЛГАРИЯ"
ВОДЕЩ МЪЖКИ БАСКЕТБОЛЕН ОТБОР
2 февруари 2012

Баскетболните фенове, гласували в анкетата на сайта www.bgbasket.com определиха старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков за най-добър треньор за 2011 година на български мъжки баскетболен отбор. От четиримата номинирани треньори на мъжки отбори в българския елит, ямболското баскетболно гуру събра 1340 гласа, с 205 повече от втория Росен Бърчовски и с 453 от третия Любомир Минчев. Четвъртият номиниран треньор водещ мъжки баскетболен отбор Константин Папазов спечели 726 гласа.
През 2011 година Иван Чолаков изведе клубният си отбор Ямбол до бронзовите медали в първенството. Това той стори след като отстрани два поставени след редовния сезон отбори в плейофната схема – Балкан и Р.спортист и то категорично с 2-0 победи. Така за първи път в българското първенство, от както е въведена плейофната система отбор под # 6 в редовния сезон печели медал.
Иван Чолаков подготви през изминалата година и двама баскетболисти Николай Върбанов и Павел Маринов, които бяха включени в националния отбор на България за Европейското първенство в Литва, на което бяха спечелени две победи. На същия този национален отбор Иван Чолаков бе в спортно-техническия му екип.
Домакинските мачове на Ямбол, на който Иван Чолаков е старши треньор са най-посещаваните от зрители в сравнение с другите отбори в страната, а според доста специалисти отборът му играе най-комбинативния и красив баскетбол. При него много обещаващи баскетболисти успяват да разкрият потенциала си, а други позагубили блясък в престоя си в други отбори да си завърнат класата и да продължат напред и с желание спортната си кариера.
С дотук изброеното и още много други негови качества основателно и напълно заслужено му дават правото да се нарича „Най-добър треньор на 2011 година на мъжки баскетболен отбор в България”.
Най-харесваният от феновете в страната гласували в баскетболния сайт е треньорът на женският тим на Дунав – Русе. Георги Божков получи 1441 от вота.


yambolbasketball.com
Untitled Document