yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
БРАЙЪН ОРМЪНТ ОСТАВА В ЯМБОЛ
28 септември 2012

Брайън Ормънт остава в Ямбол и през новия сезон 2012-13 ще носи екипа на ямболския тим. Американецът бе на пробен период в отбора. Силните изяви на тежкото крило по време на организираният от клуба приятелски международен турнир убедиха старши треньорът ни Иван Чолаков да му предложи договор. В трите срещи, в които участва Ормънт реализира средно по 13.3 точки и взе впечатляващите 12.0 борби. За средно 29.0 минути в игра той реализира 16 от 36-те си стрелби (44 %), всички за две точки. Успеваемостта му от наказателната линия бе 50 % (8-16). Брайън впечатли най-вече със своята борбеност като овладя цели 5.7 отскочили от ринга топки в нападение. Индексът му на ефективност по време на турнира е +16.0 – трети по стойност за Ямбол. Срещу Кавала направи изключителен „дабъл-дабъл” от 18 точки и 14 борби.
За разлика от Ормънт Иван Чолаков не остана особено доволен от изявите на вече имащият договор с клуба ДаКуан Кук. Американецът бе използван на нетипичният за него пост на център. Успя да отбележи средно по 7.7 точки и взе 5.7 борби. Към него обаче трябва да се подходи с доверие и търпение, защото за първи път играе извън родината си и му е необходима известна адаптация към срила на игра в Европа.
До началото на сезона Ямбол непременно трябва да се сдобие с още един играч и той трябва да е център. Прави се всичко възможно от мениджмънта на клуба да бъде осигурен баскетболист на този пост.
Статистиката след изиграните мачове от турнира показва, че най-резултатният ни играч в него е Мартин Дурчев със средно 21.7 точки на мач. Лидерът на отбора ни вкара цели 33 точки в коша на Олин Едирне. Ефективността му се измерва с индекс от +19.7, който е втори по стойност след този на капитанът ни Говедаров, който има +25.0, но постигнат само в един мач. Станислав пропусна два мача от турнира поради контузия в глезена.
Предвидено е ямболският отбор да изиграе поне още 2-3 предсезонни мача. Като евентуални съперници се очаква да бъдат тимовете на Черноморец и Рилски спортист.









yambolbasketball.com
Untitled Document