yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
МАРТО КАЗА "ДА" НА НАШЕТО ЖЕЛАНИЕ!
12 септември 2012

Мартин Дурчев откликна на желанието на многобройните си ямболски фенове и ще остане и през настоящият сезон в тима на Ямбол. Вчера той отхвърли и последният си вариант да играе в чужбина и остава при нас още един сезон. Тази новина няма как да не зарадва всички нас обичащи баскетболната игра. Мартин се превърна във всеобщ любимец на нашите привърженици и най-вече на най-малките от тях, които вдъхновява да продължават да обичат любимата си игра.
През изминалият сезон Дурчев бе най-резултатният в нашият отбор като в редовния сезон и плейофите бележеше по 18.5 точки. С тези си показатели той остана втори сред реализаторите само след вече бившата звезда на Левски Арън Харпър.
През последният сезон Марто постави и абсолютен рекорд за отбора на Ямбол по отбелязани „тройки” за всички времена с реализираните от него 97 стрелби от далечно разстояние в редовния сезон и плейофите. Така той оглави ранглистата по най-много „тройки” средно на мач в редовния сезон по 2.7 и в плейофите с общо отбелязани 22. Стана и единственият наш играч през сезона отбелязал повече от 30 точки в един мач. Реализираните от него в редовния сезон 17.9 точки на мач са второ най-добро постижение за последните 12 сезона след 20.0 точки на Димитър Ангелов през сезон 2000-2001. Прогресът му в асистенциите е очевиден. В плейофната кампания той постигна по 3.9 завършващи подавания средно на мач – трето постижение за последните 12 сезона.
Мартин Дурчев е на път да бъде не просто един добър за Ямбол играч. Той остана лоялен към клуба дал му пръв шанс за изява. Устоя на изкушенията да получава по-високо възнаграждение в Левски и на доста чуждестранни клубове искащи го в редиците си. Така показа и качества вече рядко срещани при съвременните спортисти.
С това си свое решение спокойно нашата агитка може да запее познатия рефрен „Марто, ти винаги ще бъдеш един от нас”.
Лично аз искам да благодаря на Дурчев за взетото решение да остане в Ямбол, а моментите на признателност към него ще проличат по скандираният на нашите привърженици.
Пожелавам един успешен и пълен с красиви моменти сезон на Мартин и на всички негови съотборници.
Успех, Марто и ти благодарим, че избра отново нас.








yambolbasketball.com
Untitled Document