yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document
ЯСНА Е ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2012-2013 В НБЛ - МЪЖЕ
30 август 2012

Днес, 30 август в централата на БФ Баскетбол се изтегли програмата на НБЛ , сезон 2012-213.
Жребият определи Ямбол да започне първенството с два поредни домакински мача. В първият кръг на 20 октомври нашите момчета срещат Младежкият национален отбор – мъже до 20 години, а във втория кръг отново на Диана Арена посрещаме тимът на Черноморец – Бургас. Първото ни гостуване е в третия кръг срещу новакът в НБЛ Берое – Стара Загора. В четвъртият посрещаме Балкан от Ботевград. Това са четири мача срещу отбори, които имаме реална възможност да победим и по този начин да тръгнем с летящ старт, който ще ни даде нужното самочувствие и увереност в нашите възможности.
В петият кръг гостуваме на Лукойл Академик. Мачът с шампионите е на 17 ноември. След това идва двубой с плевенският Спартак. В денят на българските будители 1 декември ще отидем до Самоков да играем с Р.Спортист. Най-очакваният ни двубой по традиция е срещу Левски. Със софийският тим играем на домашна сцена на студентския празник 8 декември. Първият етап от шампионата приключваме с мач край морето срещу тимът на Черно море Порт Варна на 15 декември.
Във вторият етап ще играем с деветте си опонента с размяна на домакинството. След неговото приключване предстой трети етап. Кой срещи кого и в каква последователност ще играе в този етап ще зависи от класирането след първите два етапа от първенството. Първите пет отбора в класацията след изиграването на четиринадесетте кръга ще имат 4 домакинства и 5 гостувания, а заелите 6 до 10 място ще имат 5 домакински мач и 4 гостувания.
Системата за определяне на програмата в този последен трети етап от редовни сезон е следната: Първият ще е домакин на втори, трети, четвърти и пети и ще гостува на шести, седми, осми, девети и десети. Вторият ще е домакин на трети, четвърти, пети и шести и ще гостува на седми, осми, девети, десети и първи. Третият ще е домакин на четвърти, пети, шести и седми и ще гостува на осми, девети, десети, първи и втори и т.н.
В предстоящото първенство в НБЛ всеки отбор ще изиграе общо 27-м срещи в редовния сезона. След него последните два отбора заели девето и десето място няма да играят плейофи, а първите осем ще оформят плейофните двойки по познатият начин – първи срещу осми, втори срещу седми и т.н.








yambolbasketball.com
Untitled Document