yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
Ст. Говедаров: Едно е да решиш да правиш нещо,
второ е да можеш да го направиш.
29 август 2012

От Борислав Ненов, в-к "Делник


Преди няколко дни започнахте подготовката за новия сезон Какви са амбициите на "Ямбол"? Какви са очакванията ти?

- Започнахме нормално подготовката с кондиционния треньор Дичо Тодоров Първите 15 дни ще преминат в по-сериозни физически на-товарвания. Засега е много рано да се говори за очаквания, защото все още нашият отбор не е формиран, а и вси-чки останали тимове са в процес на съставяне, на изграждане. Ще говорим за амбициите на по-късен етап, като запо-чнат мачовете. За момента амбициите са ни насочени към това да се подготвим възможно най-добре за започването на сезона и се надявам всички момчета да са в добро физическо състоя-ние. Стоян Петков почна вече леки тренировки, надявам се в рамките на два-три месеца да влезе във форма, която да му позволи да даде играта си.
- При Юлиян Радионов нещата се развиха много добре, контузията му е напълно отшумяла, нали?
- Да, при Юли всичко е наред. Травмата му не беше чак толкова сериозна, но е доста неприятна и упорита и трябваше да се положат усилия, за да се възстанови. Все пак му предстои сезон, който при всички положения няма да е лесен. Надявам се в здравословно отно-шение всичко в о-бора да е наред.
- Беше малко скептичен преди да почнем интервюто, по отношение на това, че сякаш повече пари се влагат за новия сезон в баскетболните клубове?
- По принцип всеки клуб има яснота за финансовото положение, знае си хала на който е. Това, че излизат в пресата разни писания, аз никога не съм им обръщал сериозно внимание. Едно е да решиш да правиш нещо, второ е да можеш да го направиш и трето е наистина да го направиш. Нека да видим в процеса на сезона как ще се развият нещата, защото доста клубове афишират амбиции към първенството, но в крайна сметка всичко се решава на терена. Мисля, че е много рано да се говори кой какъв отбор ще направи. Много е особена ситуацията с всички чуждестранни състезатели, които се взимат в България. Някои от тях са абсолютно анонимни за нас, в смисъл, че нито знаем от каква класа са, нито какви са им възможностите. Това, например, да вземеш двама-трима или петима американски баскетболисти не означава, че отборът ти ще бъде боеспособен. Не е толкова лесно да направиш един колектив само от чужденци и тези чужденци да ги подчиниш на това, което искаш да направиш.
- Станиславе, да се върнем отново към нашия "Ямбол". Ти като капитан на отбора си близо и до старши треньора Иван Чолаков, и до президента на клуба Валентин Ревански. Какво търсим още като селекция, играч на позиция 4 ли?
- При всички положения ще си взимат някакви решения. Иван Чолаков е достатьчно опитен треньор, врял и кипял е в трансферната по-литика, така че аз считам, че той много добре си е направил сметката от какви играчи има нужда отбора ни. Остава тези играчи да бъдат избрани и да бъдат проверени. Знаеш, че атмосферата в отбора е такава, че няма абсолютно никакъв проблем. Ние никога не сме имали проблем с чуждестранните състезатели, които идват. Така че въпросът е да имат реално жела¬ние да играят баскетбол и да помагат на тима.








yambolbasketball.com
Untitled Document