yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПЕТ ЯМБОЛСКИ ЗВЕЗДИ В "МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ 2012"
25 март 2012


Пет ще бъдат звезди, които Ямбол ще даде за 9-то издание на „Мача на звездите” от родното първенство.
Станислав Говедаров и Мартин Дурчев ще бъдат стартиращи играчи в звездния сблъсък. Това решиха баскетболните фенове чрез своя вот. Двамата бяха предпочетени, след като спечелиха гласуването сред българските играчи съответно на постовете атакуващ гард и леко крило. Станислав изпревари доста убедително водещи играчи на своите отбори като Станимир Маринов – Балкан, Тихомир Желев – Черно море, Христо Захариев – Р.спортист и националът Златин Георгиев. Само той от българските атакуващи гардове получи повече от 2000 гласа. Ямболският капитан за 5-ти пореден път ще участва в това зрелищно шоу и за първи път като стартиращ играч. Първото му участие бе в Самоков – 2008.
Мартин Дурчев спечели гласуването сред леките крила срещу още по-класни играчи. Той бе предпочетен пред легенда като Тодор Стойков, звездата на Спартак Пл. Илия Станков. Националите Павел Маринов и Павел Иванов и един от лидерите на Балкан Любомир Лилов. Мартин спечели най-много гласа от всичките ямболски играчи номинирани за участие в мача и така за трети пореден път ще бъде сред „звездите”.
Тони Гуджино е третият ямболски баскетболист, който придоби правото да се нарича „звезда” в родното баскетболно първенство от вота на феновете. Американецът е втори в гласуването при тежките крила – чужденци изпреварен доста неочаквано от резервата на Левски Джъстин Елър.
За 6-ти път селекционер на един от отборите ще бъде Иван Чолаков. Той остана втори при треньорите изпреварен само от Константин Папазов, но убедително пред националния селекционер Росен Бърчовски и Любомир Минчев.
Джон Офоегбу ще бъде петият ямболски участник в „Мача на звездите”. В последният момент на гласуването той бе изпреварен от втората позиция при центровете – чужденци от лидерът на Самоков Филип Вукосавлевич само с 51-н гласа. Джони попада в звездният сблъсък от квотата на селекционерите, като и четиримата го предпочетоха.
След Левски с 8 участника и Лукойл Академик със 7, Ямбол е третият клуб в НБЛ с най-много „звезди” в мача – пет. Р.спортист ще изпрати 4-ма свои представители, Черно море е с двама участника, а Балкан и Спартак Пл. с по един.


yambolbasketball.com
Untitled Document