yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НИКИ ВЪРБАНОВ - СПОРТИСТ #2 НА ЯМБОЛ ЗА 2011!
19 декември 2011

Бронзовият медалист с Ямбол за сезон 2010-2011 година Николай Върбанов бе избран за спортист #2 на Ямбол в традиционната анкета определяща най-добрите спортисти през годината, прославящи ямболския спорт.
Ники събра 117 точки и се нареди на второ място след състезателката по скокове на батут от местния клуб Космос - Валерия Йорданова.
През изминалият шампионат в НБЛ Ники Върбанов бе най-полезният играч за Ямбол. Той попадна в „символичната петица” на първенството като най-добър център. Спечели приза в класацията по овладени отскочили от ринга топки (борби). Участва на Европейското първенство по баскетбол това лято провело се в Литва, на което националният ни отбор спечели две победи. В момента с успех се състезава за естонския шампион Калев – Талин.
Въпреки, че вече на е състезател на ямболския баскетболен отбор, признанието му за спортист #2 на Ямбол е напълно заслужено, затова че не само бе най-полезният с изявите си играч на баскетболния ни отбор, но и със своят характер, непримиримост, харизма и пълна отдаденост на една заслужаваща се кауза, бе пример за подражание за малките негови последователи гонещи баскетболната топка по ямболските игрища. Неговото второ място в тази престижна класация също така е потвърждение за големите традиции и обичта на ямболци към баскетбола – най-популярният спорт в града ни и най-успелият колективен спорт.
Честито, Ники! Бъди жив и здрав и знай, че където и да играеш в своята кариера, за ямболските баскетболни привърженици ще си останеш „НАШЕТО ГОЛЯМО МОМЧЕ”!

Наградата от министъра на спорта Свилен Нейков за „принос в популяризирането и развитието на спорта сред децата” получи и един от най-добрите треньори на млади баскетболисти в страната Здравко Янчев.

yambolbasketball.com