yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

НИКИ ВЪРБАНОВ В ЕСТОНСКИЯ ШАМПИОН.
ПАВЕЛ МАРИНОВ НА ПРОБИ В АРИС-СОЛУН
4 август 2011

Ники Върбанов очаквано прие офертата отправена му от Естония и от новия сезон ще бъде играч на шампиона на страната БК „Калев” от столицата Талин.
Освен в естонското първенство новият отбор на националният ни център играе и в две много силни регионални лиги. В Балтийската лига играят отбори от Естония, Литва, Латвия и Швеция. През изминалият сезон „Калев” е бил седми в това първенство. Николай ще има възможност да играе срещу много силни баскетболисти и отбори в другата регионална лига – ВТБ. В нея участват най-силните отбори от Литва, Русия, Полша, Украйна, Беларус, Латвия, Финландия и Естония. Бившият вече играч на Ямбол го чака труден сезон, в който трябва да изиграе повече от седемдесет мача в 8-9 държави.
През изминалия сезон 2010-11 в БК „Калев” са играли предимно естонски играчи. Чужденците са били само двама – латвиец и американец. Домакинските си срещи "Калев" играе в прекрасната зала за 10 000 души "Саку Суурхал", кръстена на естонската бира Saku. Екипите на отбора са в бяло и синьо. Калев е четири пъти шампион на Естония - 2005, 06, 09, 11. Четири пъри е и носител на националната купа на Естония - 2005, 06, 07, 08. Клубът е основан през 1998.
Пожелаваме успех на Ники Върбанов в новия му отбор.
След заминаването на Ники Върбанов за Естония Ямбол ще привлече нов център за своята селекция. Това ще бъде чужденец. В предвид очакваната раздяла с Върбанов ръководството на ямболският тим има вариант за негов заместник. Обсъждат се качествата на няколко набелязани играчи от Европа и САЩ.
От вчера в Солун е и Павел Маринов. Лекото крило напусна лагера на националния отбор за да премине няколкодневен пробен период в един от най-силните гръцки отбори – Арис. При добро представяне Павел ще има прекрасната възможност да играе в едно от най-силните европейски първенства и да стане част от отбор с големи традиции и емоционални фенове.
Пожелаваме му сили, кураж и късмет за това начинание.

yambolbasketball.com