yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПАВЛИН ИВАНОВ-НАЙ-ДОБРИЯТ ИГРАЧ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО - МЪЖЕ ДО 20 ГОДИНИ
31 юли 2011

Българският национален отбор по баскетбол – мъже до 18 години стана Европейски шампион в дивизия „Б” на провелият се шампионат на стария континент във Варна.
Капитанът на този национален отбор е ямболското момче Павлин Иванов. На полуфинала, в мач който се решаваше преминаването на отбора ни в дивизия „А” Павлин направи феноменално представяне. Бе истински лидер на националите и отбеляза 33 от 67-те точки на България и бе с най-голям принос за най-важната победа в турнира.
Роденият в Ямбол баскетболист заслужено влезе в „символичната петица” и бе избран за MVP на Европейското първенство. Павлин бе и първият, който вдигна купата на Европейски шампион над главата си връчена му от друг баскетболист тръгнал от Ямбол – легендарният Георги Глушков.
Спечелената от ямболският тигър европейска титла е изключителен успех за него и отличен завършек на един толкова вълнуваш сезон, през който взе и шампионатът на Италия до 19 г. със своя Бенетон –Тревизо. Успех е и за неговият първи треньор в „Тигър” – Ямбол Здравко Янчев и е повод , ние ямболци да се гордеем с талантливият ни съгражданин.
В подготовката за Европейското първенство други двама млади ямболски баскетболисти бяха викани в разширеният състав на националният ни отбор. Това са Евгени Иванов и Иван Тенев.
Искам да ви напомня, че през 2005 година българският национален отбор – мъже до 20 години също спечели Европейското първенство в дивизия „Б” провело се отново във Варна. Старши треньор на този тим тогава беше Иван Чолаков, а в отбора бяха играещият тогава в Ямбол Ясен Русев – възпитаник на Валери Бъчваров и центърът ни през изминалия сезон Ники Върбанов.
Искам да пожелая на Павлин Иванов баскетболният му път да върви само напред и нагоре.

yambolbasketball.com