yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ИМА НЕЩО СБЪРКАНО!

До Президента на
Българска Федерация по
Баскетбол

Г-н Михов, пиша Ви това писмо с най-голямо уважение към вас. Поводът за това са няколко неща, които се случиха напоследък в българското първенство по баскетбол, ощетили нашия отбор. Едното е за мачът ни с Балкан, който беше опорочен от груба грешка на реферите и секретарят на масата. След разговор с президента на Балкан - Ботевград се разбрахме, че такава има и той е готов да преиграем мача . Мачове се преиграват дори в Евролигата и аз продължавам да настоявам федерацията да излезе с официално решение по това мое искане. Мен и ръководството на клуба не ни удовлетворяват наложените наказания след този двубой, защото по никакъв начин това не ни компенсира . Мачът в Ботевград е нормално и редно да се преиграе, защото има доказана грешка признаването и от федерацията, грешка която решава изхода на мача.
В мача ни с Левски–подарък 6 точки за гостуващият отбор в най-важния момент от мача. Отсъжда се измислен фаул на Станислав Говедаров, след това се дава още по-измислено техническо нарушение без дори да има реплика от страна състезателя. Той капитан на отбора и може да поиска обяснение от реферите. Така резултата от 63 : 63 в средата на третата четвърт, в момент в който отборът на Ямбол е в подем става 63:69. Също така всички спорни ситуации бяха отсъдени за Левски.
А защо след явно грубо и неуважително държание на треньора на Левски към съдиите, секретарския апарат и публиката в залата, на Папазов не беше отсъдено техническо нарушение? Защо и след замерване на съдията с маркер от помощник треньора на Левски , Дечев също не бе отсъдено техническо нарушение на отбора на Левски? От там се получи напрежението в залата, от бездействието на съдиите към тези хулигански прояви на двамата треньори на „Левски”.
Щом е така, от тук на татък и моето поведение по време на мачове ще бъде адекватно на поведението на официалните лица на другите отбори и на БФБ .
До кога нашите съдии видимо ще се подиграват с 2000 души в залата, с баскетболистите, с треньорът и ръководството на отбора, с хората които влагат пари в този спорт? Защо това става предимно в мачовете с така наречените фаворити като Левски и Лукойл? Не мисля че тези отбори имат нужда от подкрепа при положение, че разполагат с най-класните играчи в страната, с бюджети в пъти по-големи от тези на другите отбори. Искате да сме професионални отбори, а професионално ли е поведението на съдиите?
Искрено съжалявам, че съм член на тази Федерация, но въпреки това ще остана в нея защото нямам алтернатива и обичам този спорт. Но това за което трябва да се работи в БФБ е да се напълнят залите в страната, а какво се прави за това? При още няколко така изсвирени мача ще направите така, че зала „Диана“, залата с най-многобройна публика и фенове, да се изпразни. Това ли е целта Ви, мачовете да се играят пред празни зали? За кого се прави този спорт? За да може само ръководството на БФБ да си гледа мачовете ли? Ако е така, мисля че има нещо сбъркано в тази Федерация .

Още веднъж настоявам за преиграване на мача ни с „Балкан”, още повече, че между двата клуба има такова съгласие. Мисля че трябва да се съобразите с това.

Гр. Ямбол
27.12.2010

С уважение :
В.Ревански

 

yambolbasketball.com