yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ТРИ ОТ ТРИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ!
11 май 2011

Ямбол класира трети отбор за финалите на Държавните първенства при подрастващите. След най-малките, децата до 10 години и най-големите, юношите до 18 години и момчетата до 12 години ще играят на най-големия за тях форум. Това те направиха в квалификационен турнир в Бургас. Малките ни баскетболисти останаха на второ място след домакина Делфин-Бургас и това им даде право да отидат на Финалите.
Опитният треньор Здравко Янчев класира и двата водени от него отбора. Специалистът в даването на начални баскетболни умения на децата занимаващи се с баскетбол свърши перфектно работата си като първо убедително класира отбор деца до 10 години без нито една загуба до сега през сезона, а сега направи това и с по-големите до 12 години.
Финалите на бейби баскетболистите – децата до 10 години започват на 12 май в София, като нашите са в една група с Балкан, Левски, Доростол-Силистра, Велбъжд-Кюстендил и домакините от БУБА Баскет. В другата група са отборите на Лукойл Академик, Овергаз, Черно море, Шампион 2006-София, Р.спортист и Делфин-Бургас. Мачовете ще се играят в залата на стадион „В.Левски”.
Юношите ни до 18 години с треньор Румен Шопов също са на финали. Те останаха на второ място на зоналният турнир в Ямбол миналата седмица и така се класираха сред 8-те най-добри отбори в тяхната възрастова група. Техните Финали също ще бъдат в София от 23-27 май в зала „Триадица”. Опонентите им са софийските Левски, Лукойл Академик, Овергаз, БУБА Баскет, както и Черно море, Балкан и Дунав 2007-Русе.
Така до този момент Ямбол има 100 % успеваемост в класирането на своите отбори при подрастващите – 3 от 3. Очаква се тази седмица това да направят и кадетите до 16 години с треньор Валери Бъчваров. Техният зонален турнир ще се проведе в Ямбол на 14 и 15 май. Този ямболски отбор няма нито една загуба в мачовете през годината, като побеждава опонентите си с чувствителна разлика в резултата. В спор за класиране на Финалите кадетите ни ще имат за съперници Делфин-Бургас, Розова долина-Казанлък, Локомотив-София и Лудогорец-Разград.
Последни в битка за класиране ще се пуснат момчетата до 14 години. Воденият от треньора Румен Шопов отбор има зона в Бургас на 21 и 22 май с опоненти Черно море, Компакт Баскет-Димитровград и домакина Делфин.
Пожелаваме успех на всички млади ямболски баскетболисти и техните треньори в зоналните и финалните турнири, в които участват.

yambolbasketball.com