yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПАВЕЛ ЩЕ ЗАБИВА В КОША,
МАРТИН ЩЕ ВКАРВА "ТРОЙКИ.
29 април 2011

Павел Маринов и Мартин Дурчев е вземат участие в конкурсите, които съпътстват „Мача на звездите”. На домашна сцена двамата представители на Ямбол ще се опитат да спечелят надпреварите съответно за „най-атрактивна забивка в коша” и за „най-точен стрелец за 3 точки”.
Павел за трети път ще участва при „забивачите”. Безспорно един от най-атрактивните играчи в НБЛ е и най-желаният от феновете участник в този конкурс. Неговите конкуренти ще са миналогодишният победител Станислав Цонков от Евроинс Черно море, както и плевенчанинът Никола Трайков, баскетболистът на Черноморец Христо Захариев и чужденците Донълд Коул от Левски и Травис Питърсън от Лукойл Академик. Победителят ще получи приз на името на внезапно починалият преди месец президент на БФБ Михаил Михов. Нека да припомним, че Ямбол има победител в това атрактивно състезание. В първото издание на шоуто през 2004 година Димитър Хорозов бе предпочетен от журито.
Мартин също има опит в конкурсът за най-точен стрелец. Той участва в него през 2008 в Самоков и 2010 във Варна. Дано домашните рингове на Диана Арена му помогнат да победи другите участници, а те са: миналогодишният победител Александър Груев, младите национали Божидар Аврамов от Лукойл Академик и Александър Янев от Евроинс Черно море. За чужденците „тройки” ще вкарват Прийст Лодърдейл и считаният за фаворит в надпреварата Арън Харпър също от Левски.
Настъпиха и обективнии промени в съставите на двата отбора. От предварително обявените имена в състава на чужденците участие няма да вземат контузените гардове на шампиона Лукойл Академик Доменик Джеймс и Дамян Стояновски и напусналият българското първенство плеймейкър на Левски Джейсън Кроу. Доменик бе опредилен и да започне мача, но с неговото неучастие тази превилегия ще има Арън Харпър. Така „стартовата петица” на чужденците ще бъде следната: гардове - Брендън Хийт и Арън Харпър, крила - Девин Грийн и Донълд Коул и център - Прийст Лодърдейл. Останалите от тима са : Бруно Шундов, Травис Питърсън, Ламонт Мак и тримата от Лукойл Академик, Дуейн Мортън от Балкан и нашето момче – Симон Финзгар.
И в тимът на българите ще има отсъстващ играч. Това ще бъде крилото на Левски Павел Иванов, който е контузен. Както знаете голяма чест и престиж за нас е, че трима баскетболисти на Ямбол ще започнат мача. Николай Върбанов, Павел Маринов и Мартин Дурчев бяха предпочетени от вота на феновете за своите постове. Другите двама стартиращи играчи ще са гардовете Божидар Аврамов от Лукойл Академик и Иван Лилов от Р.спортист. В отборът воден от ямболският треньор Иван Чолаков фигурират още две имена на баскетболисти на Ямбол – Юлиян Радионов и нашият капитан Станислав Говедаров. Другите участници в мача са: Тенчо Банев и Веселин Веселинов от Лукойл Академик. Георги Давидов от Балкан. Александър Янев от Евроинс Черно море и капитанът на Р.спортист Александър Янев. До този момент не е известно дали неможещите да участват в мача баскетболисти ще бъдат заменени с други.
Пожелаваме си на Диана Арена да стане едно истински шоу, празник за присъстващите в злата фенове.


yambolbasketball.com