yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

НИКИ ВЪРБАНОВ НА КРАЧКА ОТ РЕКОРДА НА НИНО!
29 април 2011

Срещу Евроинс Черно море във вторник центърът на Ямбол Николай Върбанов направи 16-ят си „дабъл-дабъл” в редовния сезон. С това си постижение той не само е най-добър в Лигата по този статистически показател, но и изравни рекордът на настоящият си съотборник Нинослав Тмушич от сезон 2005-06. Николай има уникалната възможност и да подобри това върхово постижение срещу Черноморец в Бургас в последния 28-ми кръг на редовния сезон. В предвид на вече понаместилите се места в класирането на отборите в НБЛ и оформянето на плейофните двоийки това може да се окаже още един стимул за по-добро представяне на ямболският баскетболист. С неговото име е свързана и още една интрига в редовния сезон. Николай Върбанов и Иван Лилов са единствените играчи в Лигата, които до този момент имат сбор от коефициентите на ефективност от мачовете им по-висок от +500. Преминаването на тази граница през сезона е възприета от нас за изключително представяне на баскетболиста и за неговото номиниране като MVP. Тази мечтана граница реално може да бъде премината от още двама. Това са лидерите на Спартак Пл. и Левски съответно Хрисимир Димитров (+494) и Арън Харпър (+488), разбира се това може да стане, ако техните наставници не решат да ги съхранят за първият кръг на плейофите.
Преди последният кръг на редовният сезон Ники Върбанов има обща ефективност от +517, а гардът на Р.спортист и националният отбор Иван Лилов е с +518. В последните кръгове националният ни център успя да съкрати голямата преднина на опонента си само до един пункт и задочният спор помежду им ще се реши в 28-я кръг, а с това и кой е най-полез ният с изявите за своя отбор баскетболист в редовния сезон. Ямбол ще гостува в Бургас, а Р.спортист в Правец.
Ники Върбанов е безспорният лидер в Лигата по овладени отскочили от ринга топки (286) и No 3 по „чадъри”(27). Тези показатели и 31-те му отнети топки от противниците по системата pts+sts+bls кръг преди края го правят и най-добрият защитник в Лигата. Той ще бъде без никакъв спор и обявен за най-прогресиращият баскетболист, но за това ще пиша в друга статия след края на редовния сезон.

yambolbasketball.com