yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ТРЯБВА ДА НИ УВАЖАВАТЕ!
12 януари 2011

БОРИСЛАВ НЕНОВ

Президентът на бас­кетболен клуб "Тунджа" Валентин Ревански размени непосредствено след драматичния мач с "Левски" писма с президента на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов. В своя текст шефът на БК "Тунджа" категорично определя двубоя на нашия тим в Ботевград срещу "Балкан" като опорочен от грубата съдийска грешка, допусната в самия край на мача, когато разликата в резултата бе нищожна и "Ямбол" можеше да постигне изключително важен успех. "Мачове се преиграват дори в Евролигата и аз продължавам да настоявам Българската федерация по баскетбол да излезе с официално решение по случая", пише в писмото си до Михаил Михов президентът на нашия клуб. Той се спира подробно и на ощетяването на отбора ни по време на мача ни на 23 декември с "Левски" в з­ла "Диана". "В двубоя с "Левски" съперникът ни получи подарък от 6 точки в най-важния момент от срещата. Беше отсъден измислен фаул на Станислав Говедаро , а след това още по-измислено техническо нарушение срещу него, без дори да има реплика към съдията", както и всички спорни ситуации бяга отсъдени за гостуващият отбор пише президентът на БК "Тунджа". Той продължава текста си с питане: „Защо след явно грубото и неуважително държание на старши треньора на "Левски" Константин Папазов към съдиите, секретарския апарат и публиката, не бе отсъдено техническо нарушение? От там се получи напрежението в залата. До кога съдиите видимо ще се подиграват с 2000 души в зала "Диана". За кого се прави този спорт? Ако е за ръководството на Българската федерация по баскетбол, мисля , че има нещо сбъркано във Федерацият", заявява още в писмото си до президента на БФБ М. Михов ямболският президент Валентин Ревански.
Отговорът от централата на Федерацията е твърде лаконичен и не дава адекватен отговор на поставените от шефа на баскетболен клуб "Тунджа" въпроси. За скандалния случай при го туването на "Ямбол" в Ботевград на "Балкан" се изтъква, че нашето ръководство е закъсняло да подаде контестация, нещо, което се изисквало и в Евролигата, за да има преиграване на срещи. По скандала, разиграл се в зала "Диана" на 23 декември, на този етап изобщо няма отговор. Г-н Михаил Михов обяснява, че е поискал да му се даде от шефа на Съдийската комисия обяснение какво точно е ставало на терена.
Ръководство на баскетболния ни клуб трябва да реагира твърдо на всяко посегателство спрямо нашия отбор, защото има подбутване на състави като "Левски" и "Лукойл Академик” въпреки че те са с огромни бюджети в сравнение с "Ямбол" и би трябвало при това положение да докажат класата си чрез игра, а не да разчитат на съдийска подкрепа.
Градът ни е един от баскетболните центрове в България в продължение на много години и никой няма право да не се съобразява с искането и на публиката и на ръководството на "Ямбол" играта да бъде почтена.


Писмото на Президентът на БК "Ямбол" до БФ Баскетбол>>

Отговорът на Централата >>

Протокол от проведено заседание на комисия към БФБ по повод случилото се на мача Балкан-Ямбол
>>

Аве, Цезаре! >>

yambolbasketball.com