yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛ СЕ РАЗДЕЛИ С ИЛИЯ ЦВЕТКОВИЧ
18 февруари 2011

Ямбол се раздели с тежкото си крило Илия Цветкович. В действителност сърбинът бе изваден от отбора още след мача ни с Р.спортист на 30 януари. Окончателната раздяла с него обаче настъпи днес, след като клуб и състезател се разбраха да разтрогнат договора по между си по взаимно съгласие и след като на Цветкович бе изплатено изцяло полагащото му се възнаграждение.
Илия не бе играл в официален мач за Ямбол от 4 януари, когато отбора ни гостува на Лукойл Академик. Въпреки, че бе по екип той не влезе в игра в следващите 4 мача. Това подсказа, че вече напълно е изгубил доверието на своя наставник и раздялата с него е въпрос на време.
За ямболския тим Цветкович изигра 14 мача, 8 в предсезонната подготовка и 6 в редовния сезон. По-силните му изяви бяха преди започването на сезона. В тях крилото бележеше по 8.9 точки и хващаше по 9.6 отскочили от ринга топки за 30.5 минути на терена. Илия започна силно и първенството като в официалният си дебютен мач срещу Балкан реализира 13 точки и взе 10 борби. За негово нещастие преди мача ни със Спартак Пл. на 30 октомври нарани тежко китката на дясната си ръка. Тази контузия го извади от терена за 4 седмици. Между временно бе сменен и Ивайло Стойменов от треньорския пост, а клуба превлече и двамата словенски баскетболисти. След контузия в игра се завърна и Павел Маринов. Въпреки това Иван Чолаков даде възможност на сърбина още в първият си мач начело на Ямбол да се изяви. Той обаче не задоволи с изявите си своя взискателен наставник и започна да влиза епизодично в игра, като приносът му за Ямбол стана незабележим. В шестте си мача от редовния сезон вкарваше само по 3.7 точки и добавяше по 4.0 борби за 14.0 минути игра. Това са твърде не задоволителни показатели за чужденец и напускането му е напълно логично и оправдано.
Ръководството на БК „Тунджа” – Ямбол му благодари за положените усилия и му пожелава успешна баскетболна кариера.

yambolbasketball.com