yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

В ЯМБОЛ РЕШИХА:
ВРЪЩАМЕ ЧОЛАКОВ, ЦЕНИМ СТОИМЕНОВ

29 ноември 2010


РЕШЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА
БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ „ТУНДЖА”-ЯМБОЛ

На свое извънредно заседание УС на БК ”Тунджа”-Ямбол взе решение да приеме оставката на старши треньорът на своя мъжки представителен отбор Ивайло Стоименов, подадена от него след приключване на баскетболният двубой между Ямбол и Черноморец в събота, 27 ноември.
Членовете на УС оценяват високо работата, старанието и амбициите на младият специалист , неговият професионализъм в подготовката и провеждането на тренировъчния процес и в индивидуалната работа с баскетболистите. Преценяват за отлична навременната, добре балансираната и компетентно направена селекция. Впечатлени сме от въведените съвременни методи за детайлно поднасяне пред играчите на изискванията си към тях преди всеки мач на ямболския отбор и за проявеният характер, смелост и чувство на отговорност толкова млад да приеме отправената му от УС покана в началото на сезона да се заеме с трудната задача да води отбор в НБЛ.
Оставката на Стоименов е приета поради не добрите резултати постигнати в първите седем мача от първенството породени преди всичко от не големия опит на треньора във воденето на мачове на такова равнище, но се вземат и в предвид обективните причини, като многото контузии и спешното привличане на нови състезатели.
Членовете на УС оценяват като своя грешка, че въпреки желанието си не са успели да създадат подходящ спортно-технически екип около младият си наставник .
За нов старши треньор на своя отбор членовете на УС на БК ”Тунджа”-Ямбол назначават Иван Чолаков, като разчитат на опитния специалист, който е бил и най-близко до проблемите на тима да реализира потенциала на играчите. В предвид класата на Иван Чолаков, направената добра селекция и качественият тренировъчен процес воден от стария старши треньор поставя за цел класиране на Ямбол между челните отбори в първенството на НБЛ и Купата на България.
УС реши да предложи на Ивайло Стоименов да продължи работата си в клуба като асистент - треньор на Чолаков и да отговаря най-вече за индивидуалната работа с младите и талантливи баскетболисти не само в мъжкия отбор, но и в цялата ямболска детско - юношеска школа. Пожелаваме успех на новия старши треньор на Ямбол Иван Чолаков и преценяваме, че евентуалните бъдещи добри резултати постигнати от ямболския тим ще се дължат и на свършеното до тук от Ивайло Стоименов.

29 ноември 2010 г.
гр. Ямбол

yambolbasketball.com