yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

ЦВЕТКОВИЧ АУТ ЗА МЕСЕЦ
29 октомври 2010

Продължават здравословните проблеми в ямболският отбор. На вчерашната тренировка в проведената двустранна игра преди съботният ни мач със Спартак Плевен, при завършването на своя пробив към коша сръбското ни крило Илия Цветкович падна лошо върху дясната си ръка. При последвалият след това преглед се установява, че той е пукнал костица на дясната си китка. Тази контузия според лекарите ще го извади от игра за близо месец. Това означава, че Цветкович ще пропусне поне четири мача от редовния сезон в НБЛ. Най-рано баскетболистът с № 40 в Ямбол може да бъде на линия за двубоят ни с Черноморец на 27 ноември.
В мача срещу Спартак участие няма да вземе и Юли Радионов. Плеймейкърът ни влезе в игра в първите два мача от започналият баскетболен шампионат, но в тях си пролича, че не е възстановен от операцията, която направи на лявата си пета през лятото. След като почувства болка и принудително излезе от терена по време на мача ни в Самоков, Юли не успя да се оправи през седмицата и тренира самостоятелно, а не със своите съотборници. Той е изключително важен играч за Ямбол и неговото отсъствие се чувства осезателно. Няма да се правят никакви опита той да участва в официални мачове докато не се почувства напълно готов за това. Освен мача с Плевен той със сигурност пропуска и двубоите ни с Левски и Лукойл.
След тези нерадостни новини за ямболските привърженици има нотка оптимизъм в това, че състоянието на третият ни контузен основен играч, това на Павел Маринов се подобрява. След получената контузия в петата по време на лагера с Националния ни отбор крилото не е тренирало пълноценно вече трети месец. След дълго лутане по лекарски кабинети най-накрая бе намерено ефективно лечение на неговия проблем. След намесата на лекарят на футболният отбор на Черноморец – Бургас д-р Филипов и предприетото от него лечение се предполага, че Павел може да е готов за игра до края на месец ноември.
Въпреки всички тези неприятности в лагера на Ямбол цари оптимизъм за предстоящият в събота мач с баскетболистите от Плевен. Имащият силни изяви срещу Р.спортист Стоян Петков ще замени в стартовият състав контузеният Илия Цветкович. Повече време ще бъде дадено и на Стойо Чолаков и Нино Тмушич. Възможно е в игра да видим и младите ямболски баскетболисти Иван Тенев и Евгени Иванов.
В тези тежки моменти за отбора ни както винаги ще се разчита на подкрепата на верните ни привърженици, които напълно осъзнават, че са нужни на отбора точно сега.

yambolbasketball.com