yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

БИЗНЕСЪТ ОТНОВО НА СТРАНАТА НА БАСКЕТБОЛА!
7 октомври 2010

БОРИСЛАВ НЕНОВ


В ресторант "Боровец” сряда вечерта се проведе за втори пореден път среща на бизнеса в Ямбол и баскетболен клуб "Тунджа", като целта е бизнесмените да дарят средства за подпомагане на отбора по баскетбол за доброто му представяне в първенството. И при тази среща, както и при миналогодишната, се видя, че в Ямбол има хора, които милеят за спорта в града ни. Бяха закупени абонаментни карти за новия сезон, имаше и търг, на който особено се отличи бизнесменът Марин Айрянов, закупил фланелките на капитана на нашия мъжки тим Станислав Говедаров и на крилото Иван Марчев за по 1000 лева. Спортният директор на баскетболен клуб "Тунджа" Иван Чолаков даде 300 лева за бутилка шампанско, а топката с автографите на състезателите бе откупена за 500 лева. Общо от търга бяха събрани 3625 лева, а бизнесмените дариха още 13 000 лв. или всичко около 16 500 лева, което е добра сума във време на криза.
Президентът на баскетболния клуб Валентин Ревански пожела успехи през новия сезон и догодина, на поредната среща, да има повече приходи за спорта в Ямбол. Баскетболът е единственият срел колективните спортове в Ямбол, който от години, не една, не пет, а вече осемнадесет години, е постоянен участник в елитната група на страната ни. И не просто участник, а солиден съперник, с който са принудени да се съобразяват дори и грандове като Лукойл Академик и Левски. Именно баскетболният представителен отбор на града ни под името Ямболгаз спечели единствената шампионска титла в колективните спортове, като покори върха през сезон 2001-2002 година.
Привържениците на играта с оранжевата топка са не само многобройни на мачовете на златисто-жълтите често се стичат около 2000 зрители , а понякога и повече, което прави нашите фенове най - внушителните в първенството на Лигата, но и изключително емоци­нални и всеотдайни. Това прекрасно разбират ямболските бизнесмени, тъй като много често те също са на трибуните и подкрепят с цялото си сърце капитана Станислав Говедаров и съотборниците му, за да стигна отборът ни до победата или да даде отпор на далеч по - богати клубове, имащи страхотна селекция.
Иван Чолаков, треньорът оставил много ярка диря в ямболския баскетбол, обича да казва, че този спорт е религия за съгражданите ни. В някаква степен това е бомбастична фраза, но има нещо вярно в това съждение на Иван, защото градът ни се обединява от доста години именно около баскетболната кауза. И като се чуят двама ямболци, по стечение на обстоятелствата разделени в различни страни или градове, няма начин да не си поговорят за трансферите в баскетболния ни клуб или за представянето в поредния крьг от първенството.
Този огромен интерес, този спортен феномен, предизвиква съответните жестове на бизнеса в нашия град, който дори и във времето на свирепа криза отделя пари, за да бъде по-силен тимът ни . Затова и Община Ямбол от няколко години дава голяма субсидия, а общинските съветници са единни в своето положително гласуване, защото знаят какво е баскетболът за техните съграждани.

yambolbasketball.com