yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document

БЕЗ РАДИОНОВ И МАРИНОВ, НО С ДУРЧЕВ.
29 септември 2010

Баскетболистите на Ямбол посрещат днес от 17.00 часа на Диана Арена шампионът на Македония Фени Индустрис в предсезонен мач. Преди десет дена на турнира в Кавадарци нашите се срещнаха с този съперник и загубиха гостуването си с 74-85. Македонците са на турне в България и победиха последователно Р.спортист с 79-73 и Левски с 85-67.
В днешният мач за Ямбол участие няма да вземат двама от водещите ни играчи. Юли Радионов и Павел Маринов са трайно контузени и ще пропуснат оставащите мачове от предсезонната подготовка. Вероятността да не вземат участие и в първите мачове от започващият на 16 октомври сезон в НБЛ за съжаление е много голяма.
В отсъствието на Радионов с плеймейкърските функции ще се заеме капитанът ни Станислав Говедаров. Тази роля не е непозната за него. Четири сезона преди идването в Ямбол на Юли Радионов Станислав бе нашият стартиращ играч на тази позиция. Ново привлеченият играч в отборът ни Николай Михайлов и юношата Иван Тенев са алтернативните варианти на поста плеймейкър. С приемането на новата си роля Говедаров ще освободи поста на атакуващ гард на друг свой съотборник. Това ще даде повече игрови минути евентуално на Стойо Чолаков или пък Иван Марчев ще бъде преквалифициран на този пост, на който той в официален мач не е играл. Вариант на позиция 2 пред Ивайло Стоименов бе и Павел Маринов, но както ви съобщихме и той е трайно контузен.
Спортно-техническото ръководство на Ямбол естествено е обезпокоено от налегналите ни здравословни проблеми и ще се опита да осигури на своя старши треньор нов състезател, с който да се намалят възникналите проблеми. От два дена в Ямбол тренира не успелият да осъществи контракт с литовски тим Мартин Дурчев. Мартин е познат на ямболските привърженици. Той изкара два сезона при нас. В изминалия шампионат атакуващият гард бе в Бургас. Добрите му изяви го направиха втори най-добър реализатор в първенството. Бе обявен и за най-прогресиращ играч в него. Получи повиквателна и за националния отбор. Ако в близките дни Дурчев не осъществи трансфер в чужбина, вероятността да остане в Ямбол е много голяма. Той може спокойно да играе на позиции 1,2 и 3 и по този начин да компенсира липсата на контузените ни титуляри.
Евентуалното оставане на Мартин Дурчев в Ямбол и скорошно оздравяване на Юли Радионов и Павел Маринов ни прави един много стойностен и конкурентно способен на другите тимове в НБЛ отбор.

yambolbasketball.com