yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛ ЩЕ ИГРАЕ В МАКЕДОНИЯ
1 септември 2010

Ямбол ще участва в силен международен турнир, който ще се проведе в македонският град Кавадарци от 18 до 20 септември. В него участие ще вземат освен нашият отбор и този на домакините от Фени Индустри – шампионите на Македония, така също и Р.спортист. Четвъртият тим ще стане ясен малко по-късно, но той ще е от македонската първа лига. Ямболци тръгват за Македония на 16 септември. Те ще пренощуват в Самоков и на следващият ден ще се отправят за Кавадарци.
Кавадарци е разположен в средния дял на котловината Тиквеш и представлява неин административен, културен и стопански център. Според преброяването от 2002 година градът има 29 188 жители. От Скопие Кавадарци отстои на 105 километра. Разположен е на двата бряга на река Луда Мара, наричана също Ваташка река, на надморска височина от 230 до 270 метра. Най-значителните отрасли са лозарството и винопроизводството, отразени и върху герба на града. Металургическият комбинат за фероникел „ФЕНИ“ е спонсор на местния отбор, който носи и неговото име. Градът е и родното място на един от най-добрите баскетболисти на Македония Върбица Стефанов.
Освен този турнир, като част от подготовката за новото първенство отново ще бъде организиран традиционният турнир в памет на Петър Майсторов. Той ще се проведе или в периода 1-3 октомври или 8-10 октомври. Датите ще бъдат съобразени с календарът за подготовка на отборите, който ще бъдат участници в тази надпревара. Има голяма възможност един от тях да бъде познатите ни американци от „Атлети в действие”, които ще бъдат доведени от бившият играч на Ямбол Лорънс Шарет. Предвижда се участие и на водещ български отбор.
Ямболският клуб ще продължи сътрудничеството си с новият член на елитната турска дивизия Елин Одирне – Одрин. През изминалият сезон двата тима си размениха визити. Турците гостуваха в Ямбол през януари, а нашите им върнаха жеста през април. След влизането си в групата на най-силните в турското първенство тимът от Одрин ще сглоби много силен състав и контролните мачове с него ще бъдат от голяма полза за ямболци.
Освен в тези два турнира и евентуално гостуване до отстоящият на 140 км. от Ямбол, побратимен град Одрин ще се организират и няколко други предсезонни мача, които ще дадат възможност на състезателите ни да се обиграят.

yambolbasketball.com