yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ИГРАЧИТЕ НА ЯМБОЛ ЗАПОЧНАХА ПОДГОТОВКА
30 август 2010

Баскетболистите на Ямбол започнаха своята подготовка за новия сезон. На първата официална тренировка присъстваха 10 играча. Между тях три нови момчета за ямболските фенове. И тримата млади и талантливи баскетболисти. Това са комбо гардът Николай Михайлов. Той е на двадесет години и през изминалия сезон е играл за дублиращият отбор на Спартак Плевен. Другото момче е от В.Търново. За последно е играл за юношите на Етър '49. Казва се Стилиян Димитров. Висок е 196 см. На 18 години, играе като леко крило. Подготовка с Ямбол започна и юношата на БК „Тигър” Евгени Иванов. Роденият в нашия град баскетболист е на 17 години. Висок е 200 см. и се подвизава като атакуващ гард. В разширеният състав на ямболският тим ще попаднат още 3-4 момчета на 17-18 години. Разбира се основните изяви на изброените играчи ще бъде за младежкия отбор на Ямбол.
Останалите седем започнали подготовката за сезон 2010-11 в НБЛ са познатите ни от изминалото първенство играчи. Това са плеймейкърът Юлиян Радионов, капитанът Станислав Говедаров , гардът Стойо Чолаков , крилата Иван Марчев и Стоян Петков, както и центърът Нино Тмушич. На първата тренировка присъства и националът Павел Маринов, но той не взе активно участие в нея поради това, че все още лекува контузията си в петата. На 1 септември на него му предстои преглед в елитна софийска клиника за по-подробно диагностициране на проблемното място и препоръки за последващо лечение. Другият национален баскетболист на отборът ни, новопривлеченият Николай Върбанов ще се присъедини към съотборниците си в понеделник, 6 септември. На него му е дадена едноседмична почивка след приключването на Европейските квалификации. Ямбол търси още един играч на позиция тежко крило, с което да приключи селекцията си.
На 1-ви септември БК „Тунджа” ще проведе Общо събрание на организацията. Дневният ред е в три точки – утвърждаване план и стратегия за развитието на Клуба, приемане на структура за работа в Клуба и обсъждане и приемане на бюджета на Клуба за новия сезон. На това събрание ще се коментира и други важни неща като увеличаване членската маса на Клуба, начина на неговото финансиране, цените на билетите за домакинските ни мачове и други подобни. Всички членове на БК „Тунджа” и наши привърженици да заповядат на тази среща, която се проведе в сряда от 18.00 часа в заседателната зала на Диана Арена.

yambolbasketball.com