yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

ЯМБОЛ СРЕЩУ БАЛКАН В ПЪРВИЯ КРЪГ НА НБЛ
27 август 2010

Новото първенството в Националната Баскетболна Лига за мъже стартира на 16 октомври /събота/. Вчера в централата на БФ Баскетбол бе съставена и програмата за него. След като в два поредни сезона започвахме първенството с мачове на чужд терен, а през миналия и с два поредни, през настоящият ще имаме удоволствието да гледаме нашите момчета на Диана Арена още в първия кръг. В него ни гостува третият от миналогодишното първенство тим на Балкан от Ботевград. Във вторият кръг на 23 октомври гостуваме на амбициозният отбор на Рилски спортист в Самоков. В третия ще срещнем плевенчани в домакински мач, а с фаворитите Левски и Лукойл Академик играем съответно в 4-я и 5-я кръг, като срещу „сините” първо ще играем като гост, а шампионите ще дойдат в Ямбол на 13 ноември. От програмата става видно, че пауза в шампионатът ще има между 12 и 26 февруари заради Финалният турнир за Купата на България. Той ще е между 17 и 20 февруари, а домакинът ще стане известен по-късно през сезона. „Мачът на звездите” пък ще бъде на 6 март. За разлика от миналия сезон ще има кръг между Коледа и Нова година - 29 декември. Тогава ще се играят и последните мачове за календарната година, а Ямбол ще гостува в Правец. Първият ни мач за Новата година е пък срещу Евроинс Черно море на 8 януари в Ямбол. Вторият полусезон започва на 22 януари 2011. Зимният трансферен период, в който се позволява преминаването на играчи от един отбор от НБЛ в друг е между 16 - 21 януари. Редовният сезон трябва да завърши на 30 април. На тази дата ямболския тим гостува в Бургас на местния Черноморец. Последният ни домакински мач за редовния сезон е на 22 април срещу Евроинс Черно море.
В първият етап от седем мача Ямбол има четири домакинства, по реда на идване на отборите - Балкан, Спартак, Лукойл Академик и Черноморец. В първото „завъртане” гостуваме на Самоков, Левски и Варна.
До някъде е добре за нас, че в рамките на един и същ етап срещу Левски и Лукойл Академик няма да играем едновременно като домакин или гост. Явно отборът ни е участвал в жребия под №1, защото през този сезон програмата ни не предвижда два и повече поредни мача като домакин, респективно гост. През сезон 2009-10 се случи така, че трябваше два пъти да играем по три последователни мача на Диана Арена и толкова извън пределите на града ни.
При правенето на анализ на сезонната програма се има в предвид, кой е водещият ти отбор. За Ямбол това ще е Евроинс Черно море. Какво означава това? Отборите, които ще приемат в своите зали варненци, в следващият кръг ще гостуват на ямболския отбор и обратно, Ямбол ще бъде гост на тимовете, които в предходния кръг ще играят мачовете си в морската ни столица Варна.
От 14-те ни домакински мача само два няма да се играят в събота. На 22 декември – сряда играем с Левски, а другият мач е срещу Евроинс Черно море в петък - 22 април 2011. Едно от гостуванията ни във Варна също е в петък – 4 март. И двете ни срещи в Правец срещу шампиона Лукойл Академик не са в събота. Първата е на 29 декември – сряда, а втората на 17 април – неделя. Това са петте изключения, в които мачове от НБЛ няма да се играят в събота. Другите 23-т двубоя от редовния сезон са насрочени в шестия ден от седмицата. Разбира се програмата по време на сезона може да претърпи и промени.

yambolbasketball.com