yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

ЮЛИ ОТНОВО В ЗЛАТИСТО-ЖЪЛТО ПРЕЗ 2010-11!
13 август 2010

Юли Радионов, който очарова с играта си ямболските привърженици на баскетбола ще се завърне в града ни и отново ще облече златисто-жълтата фанелка през новия сезон. Първенство в НБЛ трябва да започне чак на 16 октомври, но във времето на трансферни ходове на баскетболните мениджъри като, че ли най-дискутираното име сред нашите фенове бе на играча с № 7. Във всичките разговори в този период от годината, в който липсват мачовете от първенството един от най-често задаваният въпрос бе „Ще остане ли Радионов при нас?”. На Общото събрания на БК„Тунджа”, Президент Валентин Ревански разясни, че е предложен нов, по-добър във финансово отношение за баскетболиста контракт, осъзнавайки колко ценен за Ямбол играч е той. Дълго време след това обаче оставането на Юли при нас не бе сигурно. Въпреки всичко привържениците ни си искаха своето момче и се молеха да го видят и през новият сезон отново с екипа на Ямбол за да имат възможността да се насладят на фамозните му отигравания, а после и да отдадат полагащите се аплодисменти.
Плеймейкърът изигра един великолепен сезон за Ямбол, в който успя да възвърне блясъка си позагубен в предните два шампионата, в които игра за Левски и Варна. Юли взе участие в 37 от 38-те мачове на Ямбол – всичките като стартиращ. В тях престоя на игрището средно по 33.5 мин., за които реализира 10.2 точки, взе 4.2 борби, даде 4.0 завършващи подавания, отне 2.2 топки от противниците за коефициент от +12.4. С идването му в Ямбол, ние намерихме не само липсващият ни от дълго време плеймейкър, но и един всеотдаен и сърцат мъж, раздаващ се до последен дъх на терена и напълно приемащ каузата на отбора. Това нямаше как да не бъде забелязано от разбиращите баскетболната игра ямболци пълнещи трибуните на Диана Арена и той се превърна в техен любимец. Чувствата между играч и фенове бяха взаимни. Той даваше всичко от себе се. Игра с контузия в плейофите, което го принуди да се оперира. Бе рекордните 50 минути без смяна на терена срещу Левски, защото отговорността му не му позволяваше да остави своите съотборници. Феновете в залата пък по време и след всеки мач скандираха името му. Въпреки, че сухите статистически факти показваха друго, чрез гласуване в нашия сайт те го определиха за най-добре представилият се наш играч през сезона. Те определиха и неговият пробив в мача срещу Левски за най-стойностното отиграване правено от играч на Ямбол.
След като Радионов прие отново да играе за Ямбол, феновете ни отдъхнаха с облекчение и вярата им в доброто представяне на отбора през новия сезон стана още по-голяма.
Благодарим ти Юли за лоялността! Всички знаем, че направи възможно най-добрия избор и ние редовно ще ти го напомняме с признателност.

yambolbasketball.com