yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПАВЕЛ С ДЕБЮТ ЗА НАЦИОНАЛНИЯТ!
3 юли 2010

Баскетболистът на Ямбол Павел Маринов направи дебют за българският национален отбор. Той взе участие и в двата контролни мача на трикольорите срещу Румъния, които се играха в София на 2 и 3 юли. По този начин крилото ни се превърна в шестият играч, който в рамките на един сезон е присъствал в тимовете листи на Ямбол и мъжкият национален отбор на България. Преди него това са правили Вълчо Йорданов, Иван Главов, Георги Глушков, Димитър Ангелов и Емил Стаменов.
В първият мач срещу северните ни съседки Павел игра 13 минути, в които отбеляза 5 точки за победата на България с 89-73. Във вторият мач срещу съшият съперник ямболското момче има съществен принос за новата още по-убедителна победа на българските национали с 96-73. Той реализира 14 точки за 16 минути. Стрелбата му от игра е 6-9 (66.7 %).
Радващо е, че и в двата двубоя възпитаникът на „Тигър” – Ямбол попада в списъка от 12-т баскетболисти на селекционера на отбора Росен Бърчовски и не е сред четиримата от разширеният състав отпаднали за контролите. Това говори, че изявите му в тренировките са убедили спортно-техническият щаб на тима в неговите безспорни качества и вероятността нашето момче да бъде и сред избраници за квалификационните мачове за Европейското първенство изглеждат съвсем реални.
Въпреки, че е дебютант Маринов проявява увереност във възможностите си и нужното самочувствия, което задължително трябва да има за да се пребори за мястото си в националният отбор.
Успех, Павка!

yambolbasketball.com