yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ. ЗАБИВКАТА VS. ПРОБИВЪТ.
23 юни 2010

След две седмици гласуване в нашия сайт, с което целихме вие да определите най-атрактивното изпълнение сътворено от баскетболистите на Ямбол през изминалия сезон, стигнахме до големият финал. За него достигнаха най-достойните според вас изпълнения.
В жълтият поток нямаше изненада , след като от него нашите фенове предпочетоха за финала поставената под №1 в схемата гръмотевична забивка на Джими Хънт срещу Бургас, след пас „алей-уп” на Юли Радионов. Тази „забивка” спечели категорично първият кръг с 68 % предпочитания, срещу изпълнение от същата категория – „забивката” със задминаване на коша на Павел Маринов. Във втория кръг взе и 61 % в съревнованието с атрактивното изпълнението на Юли Радионов, с което той акробатично във въздуха надиграва Т.Стойков. В битката за класиране на големия финал изпълнението на Джими спечели още по-категорично със 73 %, срещу борбеността на Станислав Говедаров, довела до успешна наша контраатака.
В синият поток на финала, като че ли малко изненадващо достигна поставеното под №5 в схемата изпълнение на Юли Радионов. Решителният за победата ни над Левски пробив на нашият плеймейкър спечели с цели 80 %, срещу 20 % на друг атрактивен пробив, този на Павел Маринов в мача ни с Р.спортист. Във вторият кръг пробивът на Юли бе противопоставен, срещу друго негово атрактивно изпълнение – поставената под №1 в синият поток асистенция, с пас зад гърба на П.Антич. Тук битката бе много по-оспорвана, но също спечелена от финалното изпълнение с 56 % от вота на феновете ни. На полуфинала пробивът на Юли се справи и със „забивката” на Павел Маринов след пас „алей-уп” на Джими Хънт.
В два дни, 23 и 24 юни вие имате уникалната възможност, чрез гласуване в нашия сайт да решите, кое от двете достигнали до финала изпълнение ще стане №1 за сезона сътворено от играчите на Ямбол.
Гръмотевичната забивка на Джими Хънт, срещу решителният пробив завършил с елегантно поднасяне на Юли Радионов. Кой от двамата ще спечели, напусналият на полусезона американец или избраният от фенове за най-добър за сезона в нашите редици плеймейкър? С гласуване в два дни вие ще решите това.

yambolbasketball.com