yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЯМБОЛЦИ, ДОЙДЕ МУ ВРЕМЕТО!
3 май 2010

Днес, 3 май започват плейофи 2010 за Ямбол. В първият кръг от елиминациите съперник на нашите момчета е отборът на Р.спортист. След победата ни над тях в последния кръг на редовния сезон в Самоков успяхме да си осигурим домакинско предимство. То ни дава по-големи възможности да отстраним коравия противник, но това не трябва да ни успокоява. Победа само в едни мач от плейофите може да осмисли цял един сезон, загуба – да провали всичко.
Ямболци, отборът ни се нуждае много от нас! Първенството влезе в най-решителната си фаза. Сега е времето да дадем най-мощната подкрепа за своите любимци, на която сме способни. Тя ще им е много необходима. Съперника е амбициозен, силен и много качествен. Отлично подготвен тактически от своя талантлив треньор. Нека победата срещу тях в последния мач да не ни заблуждава, че лесно ще бъдат пречупени. В този двубой не играха Александър Груев – тяхното сърце и душа и якият американски център Дейвид Бърджис. Нека бъдем сигурни, че в днешния плейофен сблъсък те ще бъдат на линия. Контузени или болни те ще бъдат хвърлени в битката. Както ямболските баскетболисти и треньори, така и ние, техните привърженици не трябва да позволим вниманието и концентрацията ни да бъдат приспани от коментари за моментна немощ на съперника, защото това не е вярно.
Който удря първи, удря два пъти. Тази максима като, че ли важи в най-пълна степен за плейофните серии. Домакинската победа в първия мач е просто задължителна. Затова важността на този двубой е изключителна. Нали всички ние искаме да станем свидетели на още вълнуващи спектакли на Диана Арена в тазгодишните плейофи. Затова, обличайте кадемлийските одежди. Набавете си фен артикули и напълнете трибуните.
Дойде му времето. Кога, ако не сега.
Предпоставка за вълнуващ спектакъл, такъв какъвто винаги желаем да гледаме е налице. Актьорският състав е качествен. На арената ще заблестят много баскетболни майстори. Лидерът Димитър Ангелов е готов да ни покаже пътят към победата. Станислав Говедаров ще запали огънят в сърцата ни. Павел Маринов ще ни издигне нависоко. Юли Радионов ще ни даде смелостта. Нино Тмушич ще ни предаде силата, а Златко Гоцевски своята елегантност. Левен Белберов ще ни вдъхне увереност, а Стоян Петков ще ни предостави своята борбеност. Иван Марчев ще се появи за да ни вдъхнови, а Стойо Чолаков да удари последния акорд.
Разбира се, ние, техните фенове няма да стоим безучастни. Нали не мислите нещата да се случат без нас? В плейофите се сътворява историята, а ние искаме да сме част от нея.
Всички на Диана Арена и едно мощно – Ямбол оле, Ямбол обичаме те!
И нека си припомним рефрена, с който нашите деди са влизали в кървави битки –
„НИЙ ЯМБОЛЦИ СМЕ С ДИВНА МОЩ.
И ВИНАГИ ЩОМ ДОЙДЕ ЧАС
ДА БРАНИМ РОДНИЙ КРАЙ ТОГАЗ
СТИХИЯ БУХВА В НАШ'ТА ГРЪД
И ТЕЖКО ГОРКО НА ВРАГЪТ"


yambolbasketball.com