yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document

ЗАЩО "КУПАТА" ДА Е В ЯМБОЛ ?
15 февруари 2010

Баскетболен клуб „Тунджа” – Ямбол желае да бъде организатор на турнирът, който ще определи 56-ят носител на националната баскетболна Купа.

Основният ни аргумент за това е, че ние имаме богат опит в организирането на подобни прояви, както от вътрешен така и от международен характер и винаги сме се справяли отлично.

Не е необходимо да ви убеждаваме в неподражаемата баскетболна атмосфера, която се създава от присъстващите зрители в зала „Диана”, която е била домакин на много запомнящи се баскетболни двубои. Фамозната Арена е приемала множество състезания от висок ранг в различни видове спорт. Разбира се, най-вълнуващи за зрителите са били баскетболните спектакли провеждани на нея. Победните срещи от евроквалификациите с Русия и Великобритания през '91 и Франция през '93 класираха България на Европейско първенство. Украйна през ‘02 няма да се забравят лесно от присъствалите в залата. На “Диана” Арена се проведе и финала за купа “Ронкери”, в който за пръв и единствен път се срещнаха два български отбора – “Марица” Пловдив на Пенка Стоянова и “Левски-Спартак” на Петкана Макавеева. Многобройните международни турнири за юноши, мъже и жени дадоха възможност на големи звезди на оранжевата топка като легендарният Ардвидас Сабонис, на Уляна Симеонова заедно с целия славен женски нац. отбор на бившия СССР. Черил Милър–първата жена забила топката в коша, Тараканов, Ерьомин, Волков, Базаревич, Панов. Югославяните Ребрача, Томашевич и Дробняк. Турчина Кутулай, литовецът Стронбергас и много други от цял свят да усетят завладяващата атмосферата на митичната зала. Няма български баскетболист, който не иска да играе пред пълните и екзалтирани трибуни на “Диана” Арена. Всички баскетболни майстори от различни поколения занаят магията на тази зала. Това са почувствали и момичетата от най-титулувания тим на България - жени водени от незабравимия Иван Гълъбов.

Убедени сме, че ако се даде домакинството на този турнир на нашия град, ние ще го превърнем в отлична реклама на българския клубен баскетбол и ще повишим и без това покачващият се интерес към него в страната. Мачовете ще бъдат посетени от многобройна и компетентна баскетболна публика.

Искаме този турнир и защото тази година ямболският баскетбол празнува 65-т годишнина от своето организирано начало, като през целия този период винаги е имал мъжки баскетболен отбор, изявите на който се следят с огромен интерес.

Много важно е да подчертаем, че домакинството на тази престижна проява е желана не само от баскетболният ни клуб, но е и приоритет на целият ни град, жителите на който твърдо застават зад нея. Община Ямбол дава не малко пари от бюджета на града за да подържа боеспособен отбор, обичан от цял един град. Също така предстои реконструкция на зала „Диана”, за която са необходими много средства и подобни прояви ще потвърдят целесъобразността за тяхното разходване.

Желанието ни да получим домакинството не е самоцелно. Ние искаме да превърнем проявата в един незабравим празник на баскетболната игра за всички нейни привърженици и ако ни се доверите ще го направим.

Искаме да ви напомним, че Ямбол не е бил домакин на турнира от 1990 година, а това е един много дълъг период за град като нашия, с традиции и успехи в баскетболната игра, която е № 1 по популярност в него.

За нас горе споменатото е най-важно за да получим организирането на турнира за Купа „Леденика – България”, разбира се за да бъде предложението на Клуба по привлекателна са подготвени и боноси към отправената оферта.



yambolbasketball.com