yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НИНО - КАРТОТЕКИРАН, ИЗЛИЗА СРЕЩУ Р.СПОРТИСТ!
29 януари 2010

Нинослав Тмушич излиза в неделя срещу Р.спортист в Самоков, след като днес в канцеларията на БФ „Баскетбол” бе картотекиран за участие в баскетболното ни първенство, сезон 2009-10. Така той ще направи повторен дебют за ямболския тим, за който игра два сезона в периода 2005-2007. Нинослав пристигна в Ямбол на 23 януари и вече цяла седмица тренира с отбора. Очакванията към него на треньорското ни ръководство е да придаде стабилност в борбата в подкошията и още повече твърдост при играта ни в защита. Според тях сръбският ни център се намира в добро функционално състояние и е във форма. Въпреки, че Ямбол е неговия трети отбор за сезона, Тмушич не е спирал с активна тренировъчна и състезателна дейност.
Между временно ръководството на отбора ни освободи неубедителният с изявите си американец Майкъл Ърл. За Ямбол опитващият се да играе като център баскетболист изигра 12-т официални мача. В тях вкара средно по 5.9 точки и улови по 3.8 борби за 14.5 минути игра, твърде малко за ролята, която му бе отредена в началото на първенството и за възнаграждението, което получаваше. Той не успя да се впише не само в спортно – технически аспект към отбора, но и в неговия колектив и логично си тръгва от България преди да е приключил сезона за втора поредна година.
Подготовка с професионалният отбор на Ямбол вече водят и младите ни таланти - плеймейкърът Иван Тенев, лекото крило Николай Георгиев и центърът Васил Илиев. Двама от тях вече ще попълват групата за всеки един от мачовете на Ямбол.

yambolbasketball.com