yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ ПРЕДУПРЕДИ ЯМБОЛ
29 януари 2010

ПРОТОКОЛ No 2 oт проведено редовно заседание на Етичната комисия при Българската федерация по баскетбол на 28.01.2010 г.

Участват:
Иван Евстатиев, Людмил Нейков, Диана Дилова, Станко Стоянов, Артеник Арабаджан и Борислав Пелтеков.

Дневен ред:
На основание чл. 7 от Правилника, етичната комисия се самосезира за неетични прояви на публиката по време на срещата „Ямбол” – „Левски”, проведена на 23.01.2010 г.

1. По информация на Председателя на комисията, присъствал на срещата, организираните фенове на домакините многократно са скандирали нецензурни думи с отправени погледи и жестове към отбора на гостите или съдиите.

Решение:
1. На основание чл. 2, ал. 2, т. 4 и чл. 5, т. 3 от Кодекса за етично поведение и чл. 13 от Правилника за дейност на Етичната комисия – за отправени цинични възгласи от публиката, наказва баскетболен клуб „Тунджа” с предупреждение /официално деклариране на по-строго наказание при следващо нарушение/.
2. Възползвайки се от възможността, Етичната комисия апелира към ръководствата на всички баскетболни клубове - членове БФ Баскетбол, при организиране на вътрешни и международни състезания от спортния календар, да предприемат необходимите действия за предотвратяване на подобни прояви в нарушение на Кодекса за етично поведение на федерацията от 08.12.2008 г.

Във връзка с решението на Етичната комисия, отправяща предупреждение към нашия клуб за отправени цинични възгласи от организираните фенове присъствали на срещата между Ямбол и Левски, ръководството на БК „Тунджа” се обръща към своите верни и предани привърженици.
Ръководителите, треньорите и баскетболистите на Ямбол оценяват Вашата безрезервна подкрепя, която ни давате по време на мачовете. Нашите успехи в голяма степен се дължат на Вас. Ние играем за Вас. Ние съществуваме заради Вас. Винаги сме се стремили играта, която показваме да бъде на нивото на Вашата подкрепа. За нас Вие сте най-добрите, най-разбиращите, най-преданите.
На ред с всичко най-, което сте трябва да изпитваме уважение и към нашите опоненти, които също се стремят да дадат най-доброто от себе си. Характерно за силният е, че е справедлив и благороден. Нека покажем, че притежаваме и тези качества. Има много етични начини, с който да подкрепяме нашите любимци и Вие многократно сте ги ни демонстрирали. Нека да се има в предвид, че в залата са нашите деца, жени и родители, до които не трябва да достигат неприлични изрази. Нека се съсредоточим в красивото от баскетболна игра за да изпитаме истинската наслада, която тя ни дава.
Ръководството на БК „Тунджа” – Ямбол приема решението на Етичната комисия и нейното желание мачовете от НБЛ да протичат в спортсменски дух.

yambolbasketball.com