yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

БИФИНГ НА БАСКЕТБОЛНИЯТ ТИМ
28 януари 2010

БОРИСЛАВ НЕНОВ

На традиционния брифинг, даван от треньорския щаб на бас­кетболния "Ямбол", старшията Иван Чолаков предостави възможност на своя помощник Ивайло Стоименов да анализира победа­та на нашия тим миналата събота срещу "Левски", както и да изрази нагласата за неделния двубой в Самоков срещу "Рилски спортист".
Младият специалист сподели, че отборът ни е пропуснал да реши нещата в своя полза в редовното време, но пък с тези две продъл­жения мачът ще се по­мни много по - дълго. " Нормално е вече да побеждаваме всички съперници на наш терен, както и да постигнем успех и извън пределите на зала "Диана". Видяхте как про­пуснахме да вземем успеха срещу "Лукойл Академик", същото се получи и във Варна срещу "Черно море". Чака ни обаче още много работа, каза помощник-треньорът на "Ямбол".
Конкретно за двубоя с "Левски" той заяви, че е бил учуден от наставника на "Левски" Константин Папазов, когато е отишъл да поздрави колегата си Чолаков, тъй като времето не е било изтекло, а Тити е играч, който не се предава до последната сирена. В т­ктическо отношение този път Папазов не можа да ни изненада, въпреки че опита доста варианти, каза Ивайло Стоименов. Излизането на Митко Ангелов за пет лични нарушения бе много неприятен момент, с Ангелов на терена разликата в наша полза нямаше да падне под 10 точки. За мен скритият голям играч на двубоя бе Станислав Говедаров, който прояви страхотна психика, вкарвайки двата наказателни удари, с които мачът отиде във второто продължение. Аз самият съм бил състезател и знам на какво напрежение е подложен баскетболистът в подобна ситуация, заяви помощник-треньорът .
Не само Митко Ангелов е с лидерска роля, имаме и други състезатели с подобни качества, което е много добре. За изявите на младите ни баскетболисти в срещата с "Левски предпочитам да не говоря, за да не се п­лучи непремерено вирене на носовете, каза още Ивайло Стоименов, като отказа да коментира и съдийството, понеже е още твърде млад , за да си позволява подобно нещо.
На въпрос акво е състоянието на новия играч на "Ямбол" Нинослав Тмушич, специалистът заяви, че във функционално отношение сръбският централен нападател е във форма, но не се наема на този етап да каже как ще изглежда в официален двубой. По принцип старши треньорът Иван Чолаков, както и аз, очакваме Тмушич да придаде стабилност в борбата в подкошията и още повече твърдост при играта ни в защита .
За предстоящото гостуване в Самоков на "Рилски спортйст" нашият отбор е с нагласата за победа, но за да стане това ни е нужен постоянен аванс в резултата, тъй като досегашната практика показва, че тимът ни не може да навакса изоставане в точките. Имаме възможности да намалим силата на плеймейкъра на "Рилски спортист" Ламонт Джоунс - той е играч с качества, но има и един сериозен недостатък, прекалено задържа топката .
На въпрос как се чувства в нашия град, Ивайло Симеонов сподели, че харесва Ямбол, тъй като тук има много добри условия за работа. И общината, и Управителният съвет на клуба правят всичко по силите си тимът да е силен, а и освен Ботевград, в България няма друг град с такива баскетболни традиции, заяви в края на брифинга помощник--треньорът .

yambolbasketball.com