yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

НОВИЯТ ЦЕНТЪР НА ЯМБОЛ - НИНО ТМУШИЧ
19 януари 2010

Ямбол има нов център и той се казва Нинослав Тмушич. За ямболските фенове това име говори много. Нино игра за Ямбол два сезона. През сезон 2005-06 и 2006-07, като и в двата бе най-полезния играч за отбора ни. В края и на двете първенство завърши с „дабъл-дабъл”. През сезон 2005-06 вкарваше по 15.00 точки и ловеше по 12.3 борби. Стана борец №1 под кошовете за редовния сезон в цялата лига с 13.0 борби на мач. Ефективността му от +20.2 е трета по стойност. Включен бе в символичната петица на първенството. През следващият сезон показателите ми бяха 17.0 токи и 11.5 борби. За двата си сезона в Ямбол Нино има средно по 16.0 точки и 11.9 борби. Във всичките си 62 официални мача за нас е влизал като стартиращ играч. Ямболските фенове го определиха за играч № 1 на Ямбол за 2006 година.
Настоящият сезон Н.Тмушич започва в тимът от висшата лига на Македония AMMAK СП от Охрид. За него играе 6 мача преди тимът му да фалира и преустанови участието си в първенството. В тях той е вкарал 15.0 точки (9-ти в Македония) и е ловил по 10 борби (1-ви пред Г.Чековски). Показателите му в действителност са много по-добри, но в последния мач, след като е било ясно, че отборът му фалира е играл само 3 минути и това сваля статистиката му, която в първите пет мач е била 18 точки и 12 борби за средно по 38,2 минути в игра, което и показва, че въпреки 36-те си години той спокойно може да играе по цял мач.
След Македония се мести в Босненската висша лига в отбора на Груде. За тях играе седем мача.
Клауза в договорът му, че може да напусне последният си тим по всяко време, ако получи по-добро предложение му даде възможност да се присъедини към Ямбол.
Отличните му впечатление от престоя си при нас го накараха веднага да приеме отправената му оферта. Дори намали финансовите си изисквания само и сам да се върне в Ямбол.
Нино бе един от любимците на ямболските привърженици и се надяваме, те да останат доволни от неговото привличане в Ямбол.
Администрацията на клуба вече е подала нужните документи за издаване на работна виза. Играчът ще пристигне в Българи в четвъртък. Той ще запълни липсата на типичен център в отбора ни, а това че е играл вече на Диана Арена ще му позволи бързо адаптиране към отбора. Ръководството на тима ни ще направи всичко възможно Нинослав да бъде на разположение още срещу Левски в събота. В предвид обаче на тромавата процедура по издаване на работна виза това може и да не стане.


yambolbasketball.com