yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 27-ми кръг
27 март 2024 /сряда/ | Ямбол
ЯМБОЛ 86 vs. ШУМЕН 105
видео | стат

7-ми 12-16 | 12-ти 8-20

104-91
видео | стат

@
СЕЗАМ НБЛ
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
ЯМБОЛ @ МИНЬОР
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 29-ти кръг
10 април 2024
/srqda/,
19:00 ч.
з. Б.Гюденов | Перник
 
Untitled Document

БРИФИНГ НА ИВАН ЧОЛАКОВ
14 януари 2010


БОРИСЛАВ НЕНОВ

"В последно време доста мислих върху представянето на баскетболния ни мъжки отбор, имаме потенциал, но не можем все още да го реализираме", каза вчера на пресконференция в зала "Диана" старши треньорът на "Ямбол" Иван Чолаков. Наставникът на "жълто - сините" добави, че тимът допуска тактически грешки и на това се дължат някои от загубите, същевременно подчерта, че състезателите влагат много труд в тренировъчния процес и вярва в максимата, че няма невъзнаграден труд .
"Определено ни преследва и малшанс в никои от двубоите, нужна ни е една победа навън за самочувс­вие", заяви още Иван Чолакоа. За мача с шампиона "Лукойл Академик", завършил с драматична загуба миналата събота, треньорът на нашия състав отчете допуснатите четири неправилни отигравания в самия край на срещата, които са ни лишили от победата. "Извинявам се на чудесната ни публика, която бе и толкова многобройна й този мач, затова, че не можахме да я зарадване с победа над шампиона на България, но вярвам че всички присъствали на двубоя, видяха колко много искахме да надиграем Лукойл Академик, сподели още старши треньорът.
На въпрос защо "Ямбол” реализирал само пет точки през втората четвърт от срещата, Иван Чолаков обясни, че след първия период е направил смени в стартовия състав, за да съхрани някои от баскетболистите за времето, когато ще се реши изхода от сблъсъка. Клубовете разполагат с осем-девет равностойни съ­стезатели именно за да могат да поддържат високо темпо . При наснещата стоят по друг начин, нямаме толкова равностойна резервна скамейка. Видяхте, че след почивката не разчитах на почти никой от резервната скамейка. Умореният баскетболист взима грешни решения, това се видя и при мача ни с "Лукойл Академик" в последните една-две минути, каза още наставникаът.
За предстоящото гостуване на "Ямбол" във Варна, Иван Чолаков заяви, че много би се радвал, ако постигнем победа. "Черно море" попълни състава си с двама нови чуждестранни състезатели, като македонският гард Димитър Мираковски е от европейска класа и това се видя още при дебюта му миналата събота срещу "Черноморец” Бургас. Независимо от това ние имаме своите шансове. Нашите периферни играчи също са качествени, предвидили сме и персоналните задачи, така че отиваме във Варна с нагласата за битка, допълни специалистът.
На въпрос относно това дали Димитър Ангелов заминава за чуждестранен клуб, старши треньорът внесе яснота, че е говорил с Митко и той твърдо остава до края на сезона в нашия клуб. Ангелов придава класата на нашия тим, той радва феновете. Искам обаче и младите ни баскетболисти да се раздвижат, да понаучат нещо от Ангелов. Павел Маринов, например, има качества, ала ги проявява само от време навреме", заяви Чолаков .
"Надявам се офертата на нашия баскетболен клуб за домакинството на турнира за Купата на България да бъде най-силната. Управителният съвет вече работи в тази посока и вярвам, че наистина домакинството ще бъде поверено на нас ", каза в края на брифинга Иван Чола­ков .

yambolbasketball.com