yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА УС НА БК"ЯМБОЛ"
16 февруари 2009

Новият Управителен съвет на БК”Ямбол” проведе своето първо заседание. На него се набелязаха целите, които трябва да бъдат постигнати в мандата на неговото управление. За основа послужиха задачите, които си е поставила БФ”Баскетбол” в своята десет годишна програма за развитие, разбира се адаптирани към нашата клубна действителност. Всички членове на УС на БК”Ямбол” поеха ангажименти в ресорите, в които могат да бъдат най-полезни.
Крупните ямболски бизнесмени в съвета Валентин Ревански и Видьо Видев ще се заемат с финансите. Тяхна ще бъде основната задача клубът да функционира без сътресения. В предвид на това, че голяма част от финансирането идва от Община Ямбол те са и хората, който най-често ще комуникират с градската управа. Една от основно набелязаните цели е и намирането на генерален спонсор или повече такива, които да обезпечат финансирането на клуба независимо от парите на общинския бюджет.
Другият бизнесмен с Управителният съвет Кольо Колев, собственик на голямата строителна фирма „Диана комерс” ще съсредоточи усилията си в създаване и подобряване на материалната база на клуба. Един от основните проблеми пред ямболският баскетбол е нестандартното игрално поле на Диана Арена. Лицензионният орган към БФ”Баскетбол” категорично ни е предупредил, че от сезон 2010-2011 в добрата, стара зала „Диана” няма да могат да се провеждат официални срещи от държавния и международния календар. Затова в най-кратки възможни срокове игрището ни трябва да бъде приведено в стандартния размер. Също така за нуждите на детските ни отбори трябва да се преведат в отлично състояние няколко от добрите училищни салони в града ни.
С много важна цел са заети други двама от членовете на УС Христо Христов и Михаил Шефкенов. Със своите усилия и дипломатичност те трябва да обединят всички баскетболни клубове в Ямбол работещи с подрастващи. Това ще позволи по-добра работа с тях, по-големи спортни успехи и повече баскетболисти израснали в Ямбол в професионалния отбор.
Работата с децата е основен приоритет за новата управа на ямболския баскетбол. Тя има и силен социален елемент в израстването на здраво поколение.
Собственикът на баскетболният сайт yambolbasketball.com е човекът, който трябва да направи така, че продуктът ямболски баскетбол да стане по-привлекателен и продаваем. Шоуто да става не само на терена, но и около него. Той трябва да работи с феновете, медиите и журналистите. От него трябва да идват креативни предложения за привличането на повече зрители и клубни членове.
Техническият директор на БК”Ямбол” Димитър Русев ще се занимава основно с организацията, координирането и структурирането на клуба и за неговото професионално функциониране.

 

 

yambolbasketball.com