yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ИВАН ЧОЛАКОВ ОСТАВА НАЦ.СЕЛЕКЦИОНЕР
02 февруари 2009

Иван Чолаков и неговият асистент Петко Делев за пета поредна година ще са селекционери на Националният отбор на България мъже до 20 години. Въпреки апетитът и на други да водят този отбор хората в БФ”Баскетбол” решиха да оставят настоящите треньори. Тяхната основна цел е да вкарат отново тимът в „А” Дивизия.
Иван Чолаков пое мъжете до 20 години през сезон 2004-2005 година. На Европейското първенство „Б” Дивизия провело се във Варна той го класира на първо място и това му даде право през следващата година да играе сред елита. Вече в дивизия „А” воденият от ямболският специалист отбор се класира на 9-то място след победи на такива авторитетни школи като Испания (на два пъти), Русия, Израел и Германия, като само малшанс го лиши от класиране сред първите 8 отбора на първенството. През следващата година и това бе постигнато. На първенството в Италия и Словения младежите се класираха на престижното 8-мо място. През 2008 година на първенството в Латвия отборът не успя да се справи с конкуренцият и отпадна от елита.

Основните играчи, на който Иван Чолаков ще разчита през настоящата кампания са момчета, които редовно играят в своите отбори. Безспорните звезда на отбора са играещият в „Памеса”-Валенсия Божидар Аврамов, другият „чужденец” Христо Захариев - Фортитудо Болоня и влизащият и в сметките на Пини Гершон в мъжкия национален отбор Александър Янев. Още четири момчета от Варна по всяка вероятност ще попаднат в плановете на Чолаков. Това са Тихомир Желев, Симеон Илиев, Симеон Михайлов и Васил Кьосев. Двамата плеймейкъри на Лукойл Академик Калин Христов и Димитър Филипов също са сред водещите играчи на тази възраст. Левски ще бъде представен с талантливият Цветелин Иванов, а Самоков със Станислав Ваклинов. При всички случаи сред младежите ще има и още баскетболисти на шампиона за 2008 година при юношите Р.спортист и на един от водещите клубове сред подрастващите Овергаз. Надяваме се, че и Ямбол ще бъде представен чрез Димитър Василев и Деян Парушев.
Пожелаваме късмет на Иван Чолаков и неговият помощник на Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Скопие, Македония. Първите съперници на мъжете до 20 години в предварителната група са домакините от Македония, Унгария и Австрия.

 

yambolbasketball.com