yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 26-ти кръг
23 март 2024 /събота/ | Ямбол
ЯМБОЛ 79 vs. ЛЕВСКИ 80
видео | стат

7-ми 11-15 | 8-ми 10-16

LIVE
видео | стат

vs.
СЕЗАМ НБЛ
27 март 2024
/сряда/,
18:00 ч.
з. Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 28-ти кръг
6 април 2024
/събота/,
19:00 ч.
з. Общинска | Ст. Загора
 
Untitled Document

ЯМБОЛ, БЛАГОДАРИМ !!!
9 ноември 2009

Ямбол за пореден път показа, че обича своя баскетболен отбор. За многобройните наши фенове пълнещи митичната зала „Диана” това винаги сме го знаели. Тази вечер и местния бизнес ни ги демонстрира.
На благотворителна вечер в изисканата обстановка на ресторант „Боровец” в града ни, Президентът на Баскетболен Клуб „Тунджа” Валентин Ревански даде прием на хората с финансова мощ в Ямбол. На нея се озоваха много наши съграждани. Със своята съпричастност към каузата Ямбол да има свой силен баскетболен отбор те показаха, че традициите, които има баскетбола край Тунджа скоро няма да угаснат. Тази вечер се осъществи под патронажа на кметовете на Община Ямбол и Община Тунджа, господата Георги Славов и Георги Георгиев. На нея присъства и областният управител на Ямбол, госпожа Таня Димитрова и нейният заместник господин Димитър Иванов. За нас бе голяма чест и присъствието на Изпълнителният директор на БФ „Баскетбол”, легендата на ямболския, българския и европейския баскетбол господин Георги Глушков, който по-рано през деня имаше ползотворна среща с градското ръководство на Ямбол. Радостното е, че повечето от присъстващите бяха в качеството си не само на успешни бизнесмени, но и на ревностни фенове на нашия отбор.
Вечерта имаше благотворителен характер и приключи с близо 25  000 лева за една чудесна кауза. Една трета от събраните средства ще отидат за детско - юношеските баскетболни отбори на Ямбол, които играят в „А” група на Държавните първенства за подрастващи.
Най-атрактивната част от вечерта бе разигралият се търг за екипите на играчите на тима ни. Очаквано за най-висока сума бе изтъргуван уникалния екип на звездата на Ямбол Димитър Ангелов, с който той игра на Европейското първенство в Полша. За да притежава ценния сувенир един от нашите гости се раздели с 800 лева. Още 500 лева бяха дадени за автентичния екип на Митко, с който той изигра трите си досегашни мача в първенството. Фанелката на американският ни плеймейкър Джими Хънт бе закупена за 230 лева. За 200 лева бяха оценени екипите на капитанът ни Станислав Говедаров и на един от най-перспективните български баскетболисти Павел Маринов. Екипа с името на Юлиян Радионов бе изтъргуван за 170 лева. Топката с автографи на всичките наши играчи и двамата ни треньори, с добавка на ценния подпис на Георги Глушков отиде при притежателят си за 360 лева.
Ямбол показа, че баскетбола може да обединява и въпреки финансовата криза винаги могат да се намерят благородни личности, които да помагат. А всички знаем, че помоща е най-ценна, когато е най-необходима.
Ямбол, благодарим!

yambolbasketball.com