yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛСКИ НАЦИОНАЛИ
29 януари 2009

От 14 до 22 февруари в Анкара ще се проведе изключително силен международен турнир за кадети. В предвид участващите отбори той може да се нарече и малко европейско първенство. За наша радост в него участие ще вземе и НО на България. В него са включени и три момчета родени в Ямбол.
Лидер на този отбор е възпитаникът на БК”Тигър”-Ямбол Павлин Иванов. Той е момче с невероятен талант, който не остана незабелязан от мениджърите на чужди отбори. От новия сезон Павлин премина в авторитетния италиански клуб Бенетон –Тревизо. В НО той е използван като атакуващ гард, но може да играе и като плеймейкър. Вторият плеймейкър в НО е също момче израснало в школата на Тигър. Това е Иван Тенев. Въпреки все още ниският си ръст той е хванал окото на старши треньорът Георги Димитров, легендарен гард на Левски-София от по-далечното минало, който изключително много държи да го има в отбора си. Третото ямболско момче е възпитаник на Валери Бъчваров в СПБК”Ямболгаз”. Васко Илиев играе като център и е голяма надежда на българския баскетбол на този невралгичен за нас пост. НО кадети ще бъде воден на този турнир от най-добрият баскетболист играл за Ямбол, единственият българин играл в NBA , а сега заемащ поста мениджър „Развитие” към БФ”Баскетбол” Георги Глушков.
Освен Павлин Иванов в отборът на България има още две момчета играещи зад граница. Това са Димитър Димитров (Римини) и Тенчо Тенев ( играе в Дания). В списъкът от 13 баскетболисти включени в НО има още 4 момчета от Овергаз, 2-ма от Левски и по един от Черно море и Лукойл Академик.

Пожелаваме успех на българския отбор и отлични изяви на ямболските баскетболисти.

 

yambolbasketball.com