yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ПРОГРАМАТА ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ ДО КРАЯ НА 2009
17 септември 2009

В БФ „Баскетбол” направиха програмата за първия етап на Държавните първенства за подрастващи „А” група. Както вече ви информирахме отборите на Ямбол ще участват и в трите възрастови групи в елитната дивизия.
Най-малките баскетболисти, момчета до 14 години до края на годината ще изиграят шест мача със своите опоненти в два турнира. Първият от тях е във Варна. На 7 и 8 ноември възпитаниците на Валери Бъчваров ще играят съответно с отборите на Доростол-Силистра и Черно море E-on . Вторият турнир е от 11 до 13 декември и ще се състои в Самоков. Съперници на нашите момчета ще са останалите четири отбора в групата. На 11 декември ямболци играят с Балкан-Ботевград. На 12 със Спортист-Своге. В последният ден от турнира имат два мача с Буба Баскетбол-София и домакините от Самоков. През 2010 година ще има още два турнира. Домакините на тях ще бъдат определени по-късно. Така през сезона 14-т годишните ни момчета ще изиграят по два мача с всеки от своите 6 съперника или 12 стойностни мача.
Другият ямболски отбор воден от Валери Бъчваров, кадети до 16 години ще има три турнира до края на календарната 2009. В първият от тях баскетболистите ни ще играят с Шумен и Черно море E-on . Мачовете са във Варна, на 24 и 25 октомври. Вторият турнир на кадетите е в Ст.Загора от 13 до 15 ноември. В първия ден играем с Буба Баскетбол-София. Във втория с домакините от Берое и в третия с Р.спортист-Самоков. От 27 до 29 ноември домакин на третия турнир ще бъде Ямбол. На 27-ми играем със Сити Юнивърсити-Правец. На 28-ми с Балкан-Ботевград, а на 29-ти с Лукойл Академик-София. Групата на кадетите е най-многолюдна. Състои се от девет отбора. Всеки един от тях ще играе два пъти със своите опоненти или общо 16 мача, в шест турнира.
Отбор юноши със старши треньор Здравко Янчев и треньор Румен Шопов ще изиграят два турнира в първия етап от надпреварата в тази възрастова група. Във Варна от 9 до 11 октомври е първия турнир. В него последователно срещаме Черно море E-on , Балкан и Сити Юнивърсити. Нашият град е домакин на втория турнир, който ще се проведе от 10 до 13 декември. В него ще участват всичките осем отбора, но ще играем с 4-ри от тях. Това са Септември-София, Левски, Лукойл Академик и Видабаскет-Видин. Юношите имат седем мача през 2009 и още толкова през 2010 година. Общо 14 мача.
Регламентът и за трите възрастови групи предвижда първите четири отбора директно да се класират за финалният турнир на Държавното първенство, в който от тази година участие ще вземат само осемте най-силни тимове. Отборите, които заемат места от 5 до 8 в „А” група пък са домакини на четирите зонални турнири, които ще определят останалите тимове за финалите.
Важно е да информираме, че преди мачовете на мъжките отбори в НБЛ, от 15 часа ще играят и техните дублиращи отбори. Регламентът предвижда първите два отбора от осемте в дублиращата група да се класират за Final Four в тази възрастова група, а 3-я и 4-я да играят с 1-я и 2-я от младежката лига ( в нея участват клубове с баскетболисти набор 1990-1991, които нямат мъжки отбори в НБЛ). Победителите от тези двойки допълват финалната четворка.


yambolbasketball.com